Rokiškio rajono apylinkės teisme buvo nagrinėjama civilinė byla dėl padarytos žalos vandens gyvūnijai. Rokiškio rajono apylinkės teismas nustatė, kad 2016 m. liepos 8 d., esant netvarkingam Beičių vandens tvenkinio hidrotechniniam įrenginiui, pro vandens praleidimo uždorio apačią tvenkinio vanduo ištekėjo į Audros upę. Dėl to išgaišo nemažai žuvų, iš viso rasta 21 kritusi lydeka, 78 lynai ir 520 kuojų. Bylą sprendęs teismas priteisė atlyginti 11 700 eurų vandens gyvūnijai padarytą žalą iš Rokiškio rajono savivaldybės ir UAB „Vasaknos“.

Biržų rajono apylinkės teisme buvo nagrinėjama civilinė byla dėl 2017 m. kovo 25 d. neteisėtos žvejybos Biržų r., Kilučių ežere. Brakonierius, žvejodamas dviem statomais tinklais, buvo sugavęs 5 kuojas, 1 šapalą, 1 raudę ir 1 lydeką. Teismo sprendimu, jam teks atlyginti 252,54 eurų vandens gyvūnijai padarytą žalą.

Panevėžio miesto apylinkės teisme buvo nagrinėjama civilinė byla dėl 2016 m. rugsėjo 28 d. Žagienio upelio Panevėžio mieste teršimo nuotekomis. Teismo sprendimu, UAB “Aukštaitijos vandenys” turės atlyginti 200 eurų gamtai padarytą žalą.