Tyrimo metu jau buvo sutemę, tačiau specialistai nedelsdami paėmė mėginius tyrimams. Siekiant nustatyti, ar netoliese esančios įmonės neteršia aplinkos, buvo paimti mėginiai iš BAB „Vievio paukštyno nuotekų valymo įrenginių“, iš upelio, atitekančio nuo AB „Zelvė“, iš UAB „Malsena Plus“ paviršinių nuotekų valymo įrenginių ir iš upelio, atitekančio nuo įmonės UAB „Iviltra“.

Kitą dieną aplinkosaugos inspektoriai pakartotinai patikrino žuvų kritimo vietą ir nustatė, kad čia buvo žvejota, o rastos žuvys naudotos masalui. Tai patvirtina ant žuvų lūpų, nugarų buvusios durtinės žaizdos nuo mėgėjiškos žūklės kabliukų. Akivaizdu, kad šis žuvų kritimas nebuvo dėl vandens taršos, tačiau pareigūnams imant mėginį kilo įtarimas dėl upelio teršimo iš UAB „Iviltra“, todėl nuspręsta atlikti įmonės patikrinimą.

Tikrinant teritoriją rasti 5 nelegalūs paviršinių nuotekų išleistuvai. Iš jų per paklotas žarnas paviršinės nuotekos nuo UAB „Iviltra“ teritorijos buvo leidžiamos už įmonės tvoros į gamtinę aplinką link upelio. Vilniaus RAAD laboratorijos specialistai pakartotinai paėmė nuotekų mėginius iš visų įmonės išleistuvų.

Šiuo metu atliekamas įmonės patikrinimas ir laukiama tyrimų rezultatų. Jeigu paaiškės, kad įmonė teršė aplinką, jai grės ir administracinė, ir civilinė atsakomybė.