Šiaulių aplinkosaugininkai kartu su žvejų klubu „Penki žvejai“ upėtakiais įžuvino Gudelių ežerą. Ežero nuomotojai į jį paleido 1500 vienetų paaugintų žuvelių. Šalia Kairių esantis ežeras yra mėgstamas ne tik Šiaulių rajono bet ir miesto gyventojų, tad šiomis vertingomis žuvimis praturtinamas jau ne pirmą kartą.

Vaivorykštinis upėtakis labai judri ir graži žuvis. Jos visas jos kūnas tvieskia smulkiais auksinio arba sidabrinio atspalvio žvynais ir nusėtas juodai rudomis dėmelėmis. Smulkūs upėtakiai minta vabzdžių lervomis, apsiuvomis, vienadienėmis peteliškėmis, mažais moliuskais, įkritusiais į vandenį vabzdžiais, kirmėlėmis, kitų žuvų ikrais, o kartais net ir savo. Užaugę darosi plėšrūs.

Įžuvinimo darbai

Šis upėtakis kilęs iš Jungtinių Amerikos Valstijų Ramiojo vandenyno pakrantės ir į Europą atkeliavo tik XIX a. pabaigoje. Šiuo metu vaivorykštiniai upėtakiai auginami beveik visose Europos šalyse. Savo kraštuose upėtakiai užauga iki 20 kilogramų ir daugiau kaip metro ilgio. Lietuvoje dažniausiai sužvejojami 1,5 – 3 kilogramų upėtakiai. Vaivorykštinis upėtakis iš daugelio žuvų išsiskiria vikrumu ir jėga. Pakliuvęs ant kabliuko, iššoka į paviršių ir ima suktis aplink – taip jam dažnai pavyksta ištrūkti. Vikrumu ir akrobatiniais triukais pasižymintis vaivorykštinis upėtakis, sveriantis 1-1,5 kilogramo, yra vertas varžovas net prityrusiam žvejui.