Įžuvinant vandens telkinius siekiama atkurti žuvų balansą, praturtinti vandens telkinius vertingesne žuvimi, kurią būtu smagu gaudyti žvejams. Aplinkosaugininkai šią savaitę dalyvavo įžuvinant Kelmės rajono vandens telkinius. Kelmės rajono medžiotojų ir žvejų įžuvinimus savo išsinuomotuose telkiniuose atliko pirmieji. Ežerai ir tvenkiniai praturtinti paaugintomis lydekaitėmis.

Daugiausiai lydekomis praturtintas Gauštvinio ežeras. Šia jų paleista daugiau kaip 1200. Lydekomis papildyti ir kiti Kelmės rajono medžiotojų ir žvejų draugijos išsinuomoti vandens telkiniai: Bridvaišio, Karklėnų, Tyklio, Vainagių, Venių, Labūnavos, Žiaunės, Miškinio ežerai ir Šepečio, Užvenčio, Butkiškės bei Žalpių tvenkiniai. Viso paleista daugiau kaip 3000 lydekų.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama gaudyti lydekas. Nuo balandžio 20 d. prasidėjus šių plėšrūnių žvejybos sezonui, vienos žvejybos metu galima sugauti nedaugiau kaip 3 lydekas. Taip pat lydekas draudžiama imti jei jų dydis yra mažesnis nei 45 cm. Sugavus daugiau arba mažesnes nei leistina žuvis, žvejams gresia bauda. Be to, tektų atlyginti gamtai padarytą žalą, už kiekvieną žuvį sumokėti po 145 eurus.