Kelmės medžiotojų ir žvejų draugija, tęsdami pavasarinius vandens tvenkinių įžuvinimus, į nuomojamus vandens telkinius paleido 11766 karosų. Žuvys buvo paleistos į Apušio, Giliaus, Gludo, Karklėnų ežerus, bei Naudvario, Užvenčio, Pašiaušės II, Pagryžuvio, Aunuvėnų ir Šaukėnų tvenkinius. Daugiausiai karosų paleista į Aunuvėnų tvenkinį – 1885. Gludo ežere -1610, Pašiaušės II tvenkinyje – 1590, Naudvario tvenkinyje- 1350.

Įžuvinimo darbai

Karosai itin paplitę Lietuvos gėlo vandens telkiniuose. Jie pakantūs deguonies trūkumui ir puikiai išgyveną užšąlančiuose vandens telkiniuose. Vienos žvejybos metu galima sugauti iki 5 kilogramų šių žuvų. Tiesa, geromis sąlygomis, karosai gali užaugti iki 40 cm ilgio ir iki 3,5 kg svorio.

Karosais Kelmės rajono vandens telkiniai buvo praturtinti ir praėjusių metų rudenį. Tuomet Kelmės medžiotojų ir žvejų draugija paleido beveik 13 tūkstančių karosų. Buvo įžuvinti Apušio, Bridvaišio, Giliaus, Gauštvinio, Vainagių, Tyklio, Labūnavos, Gludo, Miškinio, Karklėnų, Žiaunės ežerai, bei Pagryžuvio, Šepečio, Butkiškės, Žalpių, Užvenčio tvenkiniai.