2011 m. sėkmingai pradėtus kiršlių veisimo darbus Žeimenos poskyrio specialistai perleidžia kolegoms iš Trakų Vokės. Ten iškeliavo šiuo metu apie 300-400 g sveriantys kiršliukai.

Trakų Vokėje kiršliams sudarytos ypač palankios sąlygos. Jie paleisti į išskirtinai šioms žuvims veisti skirtą uždarosios vandens apytakos cechą ir lauko tvenkinius su net vasarą vėsiu vandeniu. Toks vanduo kiršlių reproduktoriams palankiausias adaptuotis iki neršto sezono.

Temperatūros ir paros ritmo režimai, artimi natūralioms sąlygoms, leis žuvims tinkamai subrandinti ikrus. Uždarose patalpose, auginant kiršlius su kitomis žuvimis, tai padaryti ne visada pavykdavo. Vis dėlto, nedidelė partija jaunesnių metinukų kiršlių dar liko ir Žeimenos veislyne. Čia jie praleis dar bent metus, o vėliau papildys ir atnaujins Trakų Vokėje formuojamą kiršlių reproduktorių bandą.

Žeimenos poskyris po atsisveikinimo su kiršliais pradės ruoštis artėjančiam lašišų nerštui. Atkeliaujančios lašišos bus pasitiktos atsinaujinusiame Žeimenos poskyryje – bus ištuštinti ir išvalyti baseinai, dalis sistemų bus sustabdytos, dezinfekuojamos, dažomos ir remontuojamos.