Jau tradicija tapusi įžuvinimo šventė, kurioje dalyvauja ir vaikai, rodo puikų pavyzdį jauniesiems žvejams, kaip reikia saugoti ir tausoti gamtą. Šiais metais iš Bernardinų sodo ji persikėlė į Žirmūnų paplūdimį, kur vaikai ne tik daugiau sužinojo apie žuvų veisimo, auginimo ypatumus, bet ir išgirdo iš specialistų atsakymus į visus jiems rūpimus klausimus.

Žuvininkystės tarnybos specialistai jau daugelį metų veisia ir augina įvairių rūšių vertingas ir retas žuvis. Kasmet Lietuvos vandenys praturtėja daugiau nei 22 milijonais paaugintų žuvų: sterkų, šlakių, lašišų, europinių ungurių, sykų ir dar kitomis vertingomis bei nykstančiomis žuvų rūšimis.

Užbaigiant mokslo metus į Nerį iškeliavo naujos lašišaitės

Dirbtinis veisimas Lietuvoje – neatsiejama lašišinių žuvų išteklių valdymo plano dalis, pagal kurią sėkmingai atkuriama nykstanti lašišų ir šlakių populiacija.

Pastaraisiais metais Lietuva garsėja kaip itin stambių lašišų kraštas – sulaukta žvejybos aistruolių iš Norvegijos, Latvijos ir kitų valstybių. 17 metų trunkantis dirbtinis lašišų veisimas Žuvininkystės tarnybos Žeimenos poskyryje jau duoda vaisių. Šiais metais į Neries upės baseino upes planuojama išleisti 84 tūkst. vnt. šių žuvų.