2016 metais į 19 nuomojamų ežerų ir tvenkinių įveisė 68540 lydekų lervučių, išaugintų UAB „Vasaknos“ žuvininkystės tvenkiniuose, o į 9 nuomojamus ežerus ir tvenkinius nuomininkai įveisė 460 šiųmečių lydekų, išaugintų A. J. Zeleckio individualios įmonės žuvininkystės tvenkiniuose.

Šiųmetės lydekaitės į vandens telkinius buvo išleidžiamos jau vandens telkiniams pasidengus ledu, tad nuomininkams teko kapoti eketes. Duokiškio nuomojamame tvenkinyje įveista 12 vnt. dvivasarių karpių, išaugintų UAB „Išlaužo žuvys“ žuvininkystės tvenkiniuose.

Vien į Sartų ežerą, spalio mėnesį buvo paleista 25000 šiųmečių lydekaičių, kurios užaugusios pamalonins žvejus – mėgėjus. Spalio mėnesį įžuvinti ir Rokiškio miesto tvenkiniai, kuriuose plaukioja 450 vnt. dvivasarių karpių, svėrusių 190 kg.

Vandens telkinių žuvų įveisimo metu dalyvavo Žuvininkystės tarnybos prie LR ŽŪM Žuvivaisos skyriaus vyr. specialistas, Sartų regioninio parko vyr. inspektorius, Panevėžio RAAD GGAI vyr. specialistas bei Rokiškio rajono agentūros pareigūnai.

Aplinkosaugininkai tikisi, kad paleistos ir paaugusios žuvys džiugins žvejus mėgėjus, taip pat ragina reaguoti į pažeidimus ir apie tai informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.