Netoli Šiaulių nusidriekęs Gudelių ežeras žuvimi šiemet praturtinamas jau antrą kartą. Ežero nuomininkai, žvejų klubas „Penki žvejai“, vandens telkinį balandžio mėnesį paturtino vaivorykštiniais upėtakiais. Iš viso į naujus namus paleista 1500 šių žuvų.

Vakar šis ežeras praturtintas lydekaitėmis ir karpiais. Į vandens telkinį paleista 20 tūkstančių šiųmečių lydekaičių. Žinoma, dalis jų gali neišgyventi ir tapti net savo pačių gentainių aukomis, tačiau likusi dalis paaugs ir nudžiugins ne vieną žveją.

Įžuvinimo darbai

Taip pat ežere apsigyveno 500 paaugintų dvivasarių karpių. Karpius Lietuvos žvejai ypač vertina dėl didelio dydžio ir jėgos. Lietuvos vandens telkiniuose jie užauga daugiau nei iki metro ilgio. Didžiausias mūsų šalyje pernai sugautas karpis svėrė daugiau kaip 26 kilogramus. Pasaulio rekordas – daugiau kaip 47 kilogramus svėręs karpis.

Karpiais praturtintas ir dar vienas netoli Šiaulių esantis vandens telkinys – Dargaičių tvenkinys. Jo nuomininkas, žvejų klubas „Gružlys“, į tvenkinį paleido 700 dvimečių karpių.