Dvariukų tvenkinys, kurio plotas beveik 140 ha, šiemet jau trečią kartą praturtinamas vertingomis žuvimis. Šį kartą vandens telkinio nuomininkai į tvenkinį prileido 10 tūkst. paaugintų šiųmetinių lydekų.

Dėl žvejybos ypatumų, žvejų vertinama lydeka yra viena populiariausių Lietuvos gėlo vandens telkinių plėšrūnių. Lydekos beveik visuomet alkanos. Didžiąją jų maisto raciono dalį sudaro karšiai, kuojos, raudės. Neatsisako varlių, smulkių vandens žinduolių. Lydekos labai plėšrios ir tarp jų paplitęs kanibalizmas, tad suaugę individai neretai puola jaunesnes savo giminaites. Metro ilgio, 10 ir daugiau kg sveriančios lydekos nėra retenybė, tačiau dažniausiai sugaunamos iki 2,5 kg svorio ir iki 60 cm ilgio lydekos.

Įžuvinimo darbai

Lydekas draudžiama imti jei jų dydis yra mažesnis nei 45 cm. Taip pat vienos žvejybos metu galima sugauti ne daugiau kaip 3 lydekas. Sugavus daugiau arba mažesnes nei leistina žuvis gaudantiems žvejams gresia bauda, be to, tenka atlyginti gamtai padarytą žalą. Už kiekvieną žuvį sumokėti po 145 eurus. Lydekas draudžiama žvejoti nuo vasario 1d. iki balandžio 20 d, kuomet jos neršia.

Pernai Dvariukų tvenkinys nukentėjo nuo hidroelektrinėje įvykusios avarijos. Sulūžus užtvankos vartams, greitai, stipriai nukrito tvenkinio vandens lygis. Dėl to tvenkinys neteko pakartėse buvusių mailių ir ikrų.

Įžuvinant tvenkinį siekiama atkurti žuvų išteklius. Pavasarį į Dvariukų tvenkinį buvo paleista 680 šamų ir 2700 starkių.