Plėšrūnais Plinkšių ežerą įžuvino vandens telkinio nuomininkas - Mažeikių rajono medžiotojų ir žvejų draugiją. Į ežerą jie paleido 2000 starkių, užaugintų Arvydų žuvininkystės ūkyje. Žemaitijos pamėgto vandens telkinio įžuvinimą stebėjo ir aplinkosaugininkai.

Plinkšių ežero įžuvinimas

Starkis - žvejų vertinama ešerinių šeimos žuvis. Dažnai jis dar vadinamas sterku. Lietuvos gėlo vandens telkiniuose sterkai buvo įveisti dirbtinai ir sutinkami dar ne visur. Jų sužvejoti galima daugiau nei pusšimtyje Lietuvos ežerų ir tvenkinių. Sterkai mėgsta seklius vandenis, kur laikosi pavieniui arba būreliais. Neršia ant vandens augalų, žvirgžduoto dugno. Savo kilimo vietose, Eurazijos gėlo vandens telkiniuose, sterkai užauga iki 1,5 m ilgio ir 20 kg svorio. Pas mus – nuo 35 iki 55 cm ilgio ir gali sverti iki 2,5 kg.

Plinkšių ežero įžuvinimas

Siekiant apsaugoti žuvų išteklius, sugautus sterkus draudžiama imti, jei jų dydis yra mažesnis nei 45 cm. Taip pat vienos žvejybos metu galima sugauti nedaugiau kaip 3 sterkus. Sugavus daugiau arba mažesnes nei leistina žuvis, žvejams gresia bauda, be to, teks atlyginti gamtai padarytą žalą.

Už mažesnį nei leistiną ar už ketvirtą sterką tektų sumokėti po 160 eurų. Šiemet Plinkšių ežeras ne pirmą kartą praturtinamas vertinga žuvimi. Pavasarį Mažeikių rajono medžiotojų ir žvejų draugiją į šį išsinuomotą vandens telkinį paleido 19 tūkstančių lydekaičių ir 280 šamukų.