Kubeliais pjaustytą dešrą britai kaip masalą jau seniai naudoja gaudydami tokias visaėdes karpines upių žuvis kaip šapalai ir ūsoriai ir tvirtina, jog tai vienas geriausių masalų tada, kai vanduo šaltas.

Tačiau pastaruoju metu anglų žūklės žurnalai vis dažniau ima rašyti apie tai, kad dešra puikiai vilioja ir kitas karpines žuvis, ypač karpius ir karšius. Dešrą šiuo atveju taip pat rekomenduojama masalui naudoti, kai vanduo šaltas – pavasarį ir rudenį.

Britai teigia, kad geriausia yra ta dešra, kuri yra minkšta, nesvarbu, virta ar rūkyta. Pačiomis geriausiomis laikomos česnakinės dešros.

Britai teigia, kad geriausia yra ta dešra, kuri yra minkšta, nesvarbu, virta ar rūkyta. Pačiomis geriausiomis laikomos česnakinės dešros, kuriose šis prieskonis aiškiai jaučiamas tiek uodžiant, tiek ragaujant.

Minkšta dešra sunkiai laikosi ant kabliuko, todėl naudojama plauko sistema, ant kurios užveriamas nedidelis netaisyklingos formos dešros gabaliukas. Dešrą, kuri lieka suformavus gabaliukus masalui, žvejai sugnaibo ir deda į šėryklėles su jauku.

Tokį masalą naudojantys meškeriotojai tvirtina, kad jis domina išskirtinai stambias žuvis. Be to, dešra visiškai neįdomi smulkmei, kuri užvėrus kitokį masalą trukdo žvejoti.