Anglų žūklės žurnalas „Angling Times” sudarė sąrašą karpinių kotų, skirtų tiems žvejams, kurie nori patikimos meškerės, bet negali jai skirti daugiau kaip 100 svarų sterlingų (apie 110 eurų). Šį sąrašą pristatome ir KABLYS.lt skaitytojams. Tikriausiai ne visus šiuos kotus įmanoma rasti Lietuvos žūklės reikmenų parduotuvėse, bet pasidairius internete visus juos tikrai įmanomą įsigyti už minėtą ar dar mažesnę kainą.

„Daiwa Mission DF Carp”

Šie karpiniai kotai kainuoja apie 100 svarų sterlingų. Nors jų kaina bent tris kartus mažesnė nei karpių žūklės profesionalų naudojamų meškerykočių, savo savybėmis jie yra labai arti aukščiausios klasės. Iš kitų ekonominės klasės karpinių kotų „Daiwa Mission DF Carp” pirmiausia išsiskiria plonu ir lengu, bet pakankamai galios turinčiu blanku.

„Free Spirit CTX Creeper”

Dar vienas apie 100 svarų sterlingų kainuojantis kotas, kuris yra vienas populiariausių tarp pradedančiųjų karpininkų. Tiesa, už tokią kainą galima gauti tik 9 pėdų ilgio meškerykotį, kuris nelabai tiks, jei rėkės masalus užmesti labai didelius atstumus. Kitais atvejais, tai puikus karpinis kotas.

„Fox Warrior S Carp”

Šis vienos garsiausių karpinės įrangos gamintojų „Fox” meškerykotis kainuoja apie 70 svarų sterlingų ir puikiai tiks tiems, kurie nori ne tik gero meškerykočio už patrauklią kainą, bet ir žinomos kompanijos logotipo ant jo.

„Nash KNX Carp”

Dar vienos labai garsios kompanijos kotas už maždaug 70 svarų sterlingų, išsiskiriantis itin kokybiškomis detalėmis ir akį traukiančių dizainu. Vidutinio atstumo metimams ir ne patiems didžiausiems karpiams skirtas meškerykotis.

„Shimano Tribal Carp TX”

Ploni, bet galingi šių „Shimano” kompanijos kotų blankai jau seniai užsitarnavo viso pasaulio karpininkų pagarbą. Ne visus „Tribal Carp TX” modelius įmanoma įsigyti už mažiau kaip 100 sterlingų, bet kai kurie jų kainuoja tik kiek daugiau kaip 80.