Visų pirma, šis „Deeper“ skiriasi savo kaina. Jis yra ~ 100 eurų pigesnis nei PRO ar PRO+, tad tapo žymiai lengviau prieinamas platesniam naudotojų ratui. Jį gali įsigyti ir žmogus, negalinti sau leisti daug investuoti į žūklę, ar tas žvejas, kuriam dugno skenavimas, gylio nustatymas ir žuvies aptikimas ieškikliu yra retas nuotykis.

Kadangi tiksline naudotojų grupe tapo paprasti žvejai, galbūt žvejojantys retai ar tik pradedantys, pats „Deeper“ ieškiklis tapo paprastesnis, o naudojimasis juo – lengvesnis. Pradedančiajam nereikės ilgai studijuoti programėlės ir mokytis juo naudotis. Tai paprastas, lengvai valdomas ir suprantamas daiktas. Tereikia užmesti jį į vandenį, tada įsijungti aplikaciją telefone, ir ekrane matyti gylis, dugno kontūras ir žuvies aplikacijos (žinoma, jei žuvų toje vietoje yra). Jei ankstesni „Deeper“ modeliai buvo sukurti „valtinio“ echoloto principu (tiesiog paimtos jų opcijos ir perkeltos į burbulą), tai naujoji, supaprastinta, versija orientuota į tą žmogų, kuris galbūt nebuvo susidūręs su jokiais echolotais ir nėra itin pažengęs žuvies paieškų srityje.

Naujasis "Deeper" sonaras

Kalbant apie parametrus, verta paminėti, kad naujasis ieškiklis skenuoja dugną ir žuvį 50 metrų gylyje. Atstumas nuo telefono, kuriuo veikia sonaras, taip pat yra 50 metrų. To visai pakanka, nes dauguma žvejų, ypač pradedančiųjų, nemėto masalų itin dideliais atstumais. Derėtų priminti, kad PRO ir PRO+ versijos turi 80 metrų gylio ir 100 metrų atstumo parametrus.

Visiškai įkrautas naujasis „Deeper“ gali veikti 6 valandas. Įsijungia automatiškai, užmetus „Deeper“ į vandenį, ir išsijungia sonarą ištraukus iš vandens. Nevertėtų pamiršti, kad ryšys dingsta, kai „burbulas“ panyra po vandeniu tik užmestas ar labai greitai traukiamas ir kai yra ištrauktas iš vandens, tačiau atsistato iškart po to, kai sonaras užima tinkamą padėtį vandenyje.

Naujasis "Deeper" sonaras

Pakito ir kiti svarbūs duomenys. Ieškiklis palengvėjo keturiasdešimčia gramų lyginant su ankstesnėmis versijomis: dabar jis sveria 60 gramų, tad tapo lengviau valdomas ir jam mėtyti nebereikia tokio galingo koto. Iš esmės pasikeitė ir forma: iš apvalios – į užapvalintos piramidės formą. Dėl to sonaras tapo žymiai stabilesnis, traukiant nesiverčia ir žymiai geriau slysta vandeniu, padėdamas išvengti žvejo klaidų, nes apvaliosios „Deeper“ versijos greičiau traukiamos pasvirdavo ir nusimušdavo spindulio kampas – taigi, aplikaciją galėdavo pasiekti klaidingi duomenys.

Naujasis "Deeper" sonaras

Dugno skenavimas vyksta 10 kartų per sekundę, keturiasdešimties laipsnių kampu – to visai pakanka gauti reikalingai informacijai. Žuvų ikonėlės aplikacijoje yra trijų dydžių (didelė, vidutinė ir maža). Tai leidžia žvejui nuspręsti, ar verta bandyti gaudyti, ar paieškoti tinkamesnio dydžio, o skaičius virš žuvies rodo, kokiame gylyje ji plaukia. Taip pat aplikacijoje matyti, ar tai pavienė žuvis, ar būrelis.

Taigi, jei esi pradedantysis žvejys arba priklausai tai kategorijai žvejų, kuriai ieškiklio prireikia nedažnai, nori paprasto, nebrangaus ir patikimo prietaiso, naujasis „Deeper“ kaip tik tau.