Ne paslaptis, kad konservatyvesni žvejai gana skeptiškai vertina išmanių technologijų įsiveržimą į jų hobį. Žvejyba ir wi-fi ryšys, išmanieji ekranai, pyškinantys asmenukes, patrauklesni naujos kartos žvejams. Tačiau šis išmanusis vobleris – ne tik įmantrus žaislas. Gamintojai žada, kad „Eco-Popper“ taps labai naudingu įrankiu žuvų elgsenai ir vandens savybėms stebėti.

Kaip ir minėjome, „Eco-Popper“ – voblerio pavidalo masalas, skirtas didesnėms žuvims gaudyti (greičiausiai taikytas amerikietiškai rinkai basams žvejoti). Prie žuvelės pritaisyti du trišaliai kabliukai, o į jos vidų įmontuota aukštos raiškos kamera. Žuvelę wi-fi ryšiu galima prijungti prie savo išmaniojo įrenginio, kur ir matysite visus jos siunčiamus duomenis.

Kuo „Eco-Popper“ skiriasi nuo kitų panašaus tipo žvejybos duomenų rinkėjų? Smagiausia dalis ta, kad viską, kas su jūsų vobleriu vyksta po vandeniu, galite stebėti realiu laiku. Kuriam žvejui neįdomu pažiūrėti, kokio dydžio žuvys artinasi prie jo masalo ar kokiu greičiu šį puola didelė plėšrūnė.

Kitas išmaniojo voblerio privalumas – galybė sensorių, nustatančių vandens kokybę, skaidrumą, temperatūrą, rūgštingumą, sūrumą, deguonies lygį ir t.t. Kadangi visi šie duomenys tiesiogiai perduodami į jūsų išmanųjį telefoną, jais galite nedelsdami pasidalinti su kitais žvejais. Be to, į žuvytę įtaisyti ir geopadėties nustatymo mechanizmai, nurodantys, kokioje tiksliai vietoje meškeriojate.

Ko gero draugiškiausia „Eco-Popper“ vobleriuko savybė, pateisinanti savo ekologišką vardą – galimybė naudotis juo vien tik stebėjimo tikslais. Nuo voblerio galima nuimti kabliukus ir pasinerti į povandeninį pasaulį jau ne kaip žvejui, bet kaip nepriklausomam gamtos tyrinėtojui.

Žinoma, kol pasaulyje dar tik testuojami išmanaus voblerio prototipai, sunku pasakyti, ar tai – geras masalas, ar tik įdomus naujas žaislas, leisiantis pasidaryti gražius filmukus po vandeniu. Vis dėlto, net jei vobleriuku sunkiai seksis sugauti žuvų, kitos jo savybės, leidžiančios geriau suprasti vandenų pasaulį, turėtų sudominti ne vieną meškeriotoją.