Italija

Italijai atstovauja dvi kompanijos. Tai – daugiausia muselinės žūklės pasaulyje žinoma firma „GATTI“ ir amerikietiškų šaknų turinti kompanija „Airrus“.

„GATTI“ išskirtinai kuria ir gamina blankus savo šalyje. Kompanija išsiskiria ypatingu savo gaminių lengvumu ir „skambumu“. „GATTI“ kompanija nepalieka nuošalyje ir atskirų meškerių elementų: rankenos, ričių laikikliai naudojami tik pačios aukščiausios kokybės.

„GATTI“ spiningas

Dizainas pakankamai nuosaikus ir iš pirmo žvilgsnio visa italų gaminamų meškerių linija „kvepia“ solidžia klasika, tačiau būtent toks „Custom build“ spiningų dizainas labiausiai žavi. Ir tai ne vien dizainas. „GATTI“ yra sukūrę išskirtinę meškerių blankų pynimo technologiją, pavadinimu „Uniform Thickness Structure“ ( liet. „Suvienodinto storio struktūra“).

Kita romaninės kilmės kompanija yra „Airrus“. Ir, nors šios firmos šaknys siekia JAV, tačiau Italijoje įsikūrusi spiningų gamintoja neabejotinai turi išskirtinai itališką dizaino jausmą. Laimėję daugybę tarptautinių apdovanojimų, „Airrus“ spiningai taip pat pasižymi inovatoriškais technologiniais sprendimais: nano technologija paremti spiningų blankų pynimai, specialius „rezonatorius“ turinčios „Megaphone“ tipo ritės laikikliai ir dar begalė kitų inovacijų. Iš pirmo žvilgsnio, „Airrus“ gaminiai tikrai atrodo atkeliavę iš „kosminio amžiaus“. Kažkam toks novatoriškumas gali ir nepatikti, tačiau reikia pripažinti, kad kompanijos „Airrus“ gaminiai yra išskirtiniai.

„Airrus“ spiningai

Danija

Ryškiausios vikingų šalį atstovaujančios kompanijos būtų „Westin“ ir „Savage Gear“. Abi jos turi kiek panašias, bet kartu skirtingas spiningų kūrimo filosofijas. Kompanija „Westin“ daugiau orientuojasi į skandinaviško stiliaus žvejybą: didelių lydekų, ešerių, starkių meškeriojimą, jūrinę žūklę.

„WESTIN“ spiningo rankena

Tuo tarpu, „Savage Gear“ asortimente galėtume rasti ir mums įprastų spiningų, skirtų šapalų ar upėtakių žūklei nedideliuose upeliuose. Abi kompanijos projektuoja minimalistinio stiliaus spiningus su keliais ryškesniais akcentais, esančiais ričių laikikliuose ar rankenose.

„Savage Gear“ spiningas

Tiek „Westin“, tiek „Savage Gear“ kompanijų meškerykočiai, galėtume sakyti, atspindi „IKEA“ gaminių dizaino tradicijas: skandinaviškas minimalizmas, pateikiamas su gera įrankių kokybe ir prieinama kaina. Gal kažkokių super inovatoriškų technologinių sprendimų ir nerasime jų gaminiuose, bet tokie kokybės rodikliai, kaip japonų gamybos „TORAY“ blankai ar „Fuji“ žiedai, pasako daug.

Bus daugiau....