Pavadėliai dažniausiai naudojami dėl trijų priežasčių:

1. Subtiliai pateikti siūlomą masalą.
2. Apsaugoti sistemą nuo jos nutraukimo (kabliukui užkibus už kliuvinio – prarasime tik pavadėlį).
3. Apsaugoti pagrindinį valą nuo aštrių plėšriųjų žuvų dantų.

Plūdinė

Tai pakankamai subtilus žūklės būdas. Išimtis galėtų būti tik stambių žuvų, lynų ir karpių, žūklė, kada reikalingas įrankio tvirtumas. Visais kitais atvejais, net ir meškeriojant plėšrias žuvis (šiuo atveju naudojami pavadėliai, apsaugantys nuo aštrių plėšrūnų dantų), pavadėlių naudojimas yra būtinas. Pavadėlius plūdinei meškerei derėtų rišti iš kuo minkštesnio monofilamentinio ir plonesnio negu pagrindinis valo. Jų ilgiai parenkami pagal žuvų aktyvumą – paprastai, kuo kibimas geresnis, tuo pavadėlis gali būti trumpesnis.

Dugninė

Šiuo atveju viskas yra labai panašiai kaip ir plūdinėje žūklėje, tačiau čia galima naudoti ir fluorokarboninius, ir pinto valo pavadėlius. Fluorokarboninis yra atsparesnis mechaniniams pažeidimams, o tai ypač svarbu gaudant nuo dugno. Trofėjinėms žuvims, karpiams, šamams, tinkamesnis bus pinto valo pavadėlis.

Spiningas

Spiningaujant dažniausiai naudojami metaliniai ar fluorokarbininiai pavadėliai, kad apsaugotų pagrindinį valą nuo aštrių plėšriųjų žuvų dantų. Tiesa, fluorokarboninį pavadėlį galima naudoti tiesiog kaip atkarpą valo mažiau matomo žuviai vandenyje ir daug atsparesnio trinčiai, pavyzdžiui, kai gaudomos atsargios žuvys, tokios kaip šapalai ar salačiai, ir naudojamas pintas pagrindinis valas. Kokio storio fluorokarboninį pavadėlį naudoti gaudant spiningu? Jei tikslingai gaudote ešerius ar starkius, o lydeka gali būti tik netikėtas laimikis, jums užteks ir 0.25 mm skersmens valo. Jei meškeriojate lašišas, lydekas – 0.37 mm ar 0.40 mm skersmens valo.

Metaliniai pavadėliai taip pat nėra vienodi. Stangrūs, kieto tipo pavadėliai, dažniausiai gaminami iš muzikinių instrumentų stygų, tinkamesni žvejojant jerk ar twich tipo vobleriais. Pinti iš įvairaus storio metalinių gyslelių tiks žvejojant silikoniniais masalais, sukriukėmis ir vartiklėmis.

Muselinė

Šioje meškeriojimo disciplinoje naudojami dvejopo tipo pavadėliai: konusiniai, jungiantys muselinį valą su pavadėliu, ir įprasti – jungiami su konusiniu pavadėliu. Žinoma, meškeriojant lydekas naudojami ir metaliniai pavadėliai, tačiau gerokai ilgesni, nei žvejojant spiningu. Muselinėje žūklėje pavadėlio storis parenkamas ne tik pagal numanomų žuvų dydį, bet ir pagal muselės dydį. Jei muselė surišta ant mažo kabliuko, tai ir pavadėlio storis turi būti atitinkamas. Tai ypač aktualu žvejojant sausa musele.

Museliaujant galima naudoti pavadėlius, pagamintus tiek iš monofilamentinio, tiek iš fluorokarboninio valo, priklausomai kokiu būdu žvejosite: sausa, šlapia musele ar strymeriu.