Lietuvoje nebus labai daug meškeriotojų, kurie susidomės šiais spiningais, kadangi jie skirti tokių vandenynų monstrų, kaip tunai, karangės, marlinai ar rykliai žūklei. Tokios žuvys plačiuosiuose vandenyse žvejojamos vadinamaisais džigingo ir popingo metodais. Deja, šiems žūklės būdams skirti kotai turi dvi dideles bėdas. Pirma, yra tokie sunkūs, jog net tvirčiausi vyrai ne visada pajėgia jais mosuoti visą dieną. Antra, susiduria su tokiomis apkrovomis ir tokiomis galingomis žuvimis, jog dažnai lūžta.

Rodos, „Okuma” inžinieriams pavyko išspręsti iškart abi šias problemas. Negana to, jie yra taip užtikrinti savo naujuoju kūriniu, kad kiekvienam kotui suteikia viso gyvenimo garantiją, t.y. ji galios tol, kol spiningą įsigijęs šeimininkas iškeliaus Anapilin. O svarbiausia, šie spiningai, kaip ir viskas, ką gamina „Okuma”, kainuoja palyginti nedaug. Naujųjų „Okuma PCH Custom” kotų kainos prasideda nuo 199 JAV dolerių. Šioje įrankių kategorijoje tai tikrai labai nedaug.

„Okuma PCH Custom” spiningas

Taigi, kuo naujasis „Okuma” kūrinys skiriasi nuo savo konkurentų? Pirmiausia, dauguma jiging ir poping būdams skirtų spiningų gamintojai anglies pluoštą maišo su nemažu kiekiu stiklo pluošto. Tai gerokai padidina spiningų tvirtumą. Tačiau tokie spiningai tampa labai sunkūs, o jų jautrumas smarkiai sumažėja.

„Okuma” nusprendė eiti kitu keliu. Atlikę daugybę bandymų jie išsiaiškino, kad tokie spiningai dažniausiai lūžta tarp antro ir trečio žiedo nuo ritės. Taigi, stiklo pluoštu jie gerokai sustiprino tik tą vietą, o kitur naudojo anglį. Taip kotai tapo lengvesni ir jautresni, o „Okuma” atstovai tvirtina, kad jų keliamoji galia – net triskart didesnė nei įprastos technologijos spiningų.

Iš pradžių „Okuma” planavo, kad „PCH Custom” kotai bus skirti tik Kalifornijos rinkai ir žūklei Ramiajame vandenyne. Tačiau užteko juos pristatyti vienoje žūklės reikmenų parodoje ir užsakymai ėmė plūsti ir iš kitos JAV pakrantės žvejų, kurie gaudo Atlanto vandenyne.