Taigi „St. Croix” šiemet pristatė naujus „Legend” serijos kotus, kurių ilgis siekia nuo 8 iki 9'11 pėdų. Europiečiams suprantamais mtais tai yra – nuo 2,4 iki net 3,02 metro ilgio. Tokie spiningų ilgiai šiaip jau nieko nestebintų, jei ne faktas, kad šie kotai yra vadinamojo „cast” stiliaus ir prie jų montuojamos ne beinercinės, o multiplikatorinės ritės. Bent jau Lietuvoje, kur ir dvimetrinis „cast” tipo kotas jau yra laikomas ilgu, tai atrodo kaip labai netikėtas „St. Croix” žingsnis.

Kam reikalingi tokio ilgio kotai? „St. Croix” specialistai teigia, kad, visų pirma, tokiu spiningu galima daug toliau užmesti masalus, kurie šiaip jau geromis balistinėmis savybėmis nepasižymi, pavyzdžiui, cranck tipo voblerius.

Antra, tokio ilgio spiningas labai praverčia, kai reikia masalus pravesti tarp kliuvinių. Ilgas kotas leidžia jais manipuliuoti kur kas geriau nei trumpas.

Trečia, kuo ilgesnis kotas, tuo jis geriau gesina žuvies smūgius, todėl prarandama daug mažiau pakirstų laimikių.

Tiesa, reikia pripažinti, kad toks netikėtas „St. Croix” sprendimas dėl „Legend” kotų serijos išplėtimo neatsirado iš niekur. Labiausiai jis susijęs su Jungtinėse Amerikos Valstijose itin populiarių žūklės varžybų „B.A.S.S. Tournament” taisyklių pasikeitimais. Anksčiau šiose varžybose kotų ilgis buvo ribojamas, bet jau šiame sezone leista gaudyti bet kokio ilgio kotais. Žvejai ilgesnių kotų norėjo, „St. Croix” juos pasiūlė.

Beveik neabejoju, kad greitai šie nauji spiningai užkariaus ir dalies Lietuvos spiningautojų širdis. Juolab, kad pažįstu net tokių, kurie ir lašišas, šlakius, salačius, šapalus ir kitas didžiosiose mūsų šalies upėse sugaunamas žuvis mielai gaudytų kastinginiais spiningais. Tik iki šiol jie nerasdavo tam tinkamų kotų.