„Big Rock East” apdovanojimai nuo kitų skiriasi tuo, kad geriausius žūklės įrankius juose renka ne kažkokie mistiniai meškeriojimo ekspertai ar žurnalistai, o žūklės įrankių pardavėjai - „Big Rock East” rengėjai tiesiog surenka informaciją iš tūkstančių žūklės reikmenų parduotuvių pardavėjų ir savininkų. O šie žmonės žino, ką sako, nes kasdien bendrauja su daugybe žvejų, girdi jų atsiliepimus ir mato, ką šie perka.

Žinoma, žūklė Jungtinėse Amerikos Valstijose dažnai kiek skiriasi nuo žvejybos Lietuvoje ar kur kitur Europoje, tad ne visi už Atlanto dirbančių mažmenininkų geriausiais išrinkti žūklės įrankiai yra įdomūs ir mums. Tačiau kai kas itin įdomu. Šįkart siūlome atkreipti dėmesį į ritę, kurią amerikiečiai išrinko geriausia rite žūklei gėlame vandenyje.

Taigi „Big Rock East” apdovanojimuose geriausia gėlavandene rite buvo paskelbtas japonų kompanijos „Shimano” gaminys „Sahara”. Tai, kad „Shimano” nuolat laimi panašius apdovanojimus jau seniai nestebina. Tačiau iki šiol geriausiomis būdavo skelbiamos tokios ritės kaip „Twin Power”, „Biomaster” ar “Stella” - modeliai, kainuojantys po kelis šimtus eurų.

Tuo metu „Sahara” modelį, priklausomai nuo norimo dydžio, galima įsigyti už 60-100 eurų. Sutikite, jei paaiškės, kad ši kelis kartus už „Shimano” flagmanus mažiau kainuojanti ritė jiems beveik nenusileidžia kokybe, gali būti, jog būtent „Sahara” ritės greitai bus uždėtos ant daugelio spiningautojų kotų.

Tiesa, šį praėjusiais metais apskritai pasirodžiusį ritės modelį įsigyti Lietuvoje kol kas būtų sunku – jį siūlo vos porą elektroninių žūklės reikmenų parduotuvių, nors ir tai dar neaišku, ar jos tas rites tikrai turi, ar tik skelbia, kad turi.

Patys „Shimano” inžinieriai teigia, kad į „Sahara” modelį jiems pavyko sudėti daugelį žymiai brangesnėse ritėse naudojamų technologijų, kartu išlaikant prieinamą šio gaminio kainą.

Jei visa tai tiesa, neabejojame, kad greitai šios ritės gali tapti vienos populiariausių rinkoje ne tik už Atlanto, bet ir mūsų šalyje, kur už rites mokėti daug pinigų nori dar mažiau meškeriotojų.