„Shimano” specialistai naujuosius spiningus priskiria „seabass” kategorijai, t.y. šiuos įrankius rekomenduojama naudoti vilkešerių žūklei jūroje nuo kranto, kai reikia itin tolimų metimų sąlyginai lengvais masalais. Bet juk to paties reikia ir Letuvoje gaudant lašišas ar šlakius, tad ne veltui karališkųjų žuvų žūklei neretai naudojami įvairių gamintojų būtent „seabass” kategorijos įrankiai.

„Exsence Infinity” yra prieš 8 metus „Shimano” gamintos „Exsence” spiningų serijos atnaujinimas. Naujieji spiningai už savo pirmtakus yra gerokai lengvesni, jautresni ir tvirtesni. Pavyzdžiui, 282 cm ilgio senasis „Exsence” svėrė 153 gramus, o 290 cm ilgio naujasis – tik 128 gramus. Anot „Shimano” specialistų, nepaisant reikšmingo svorio sumažėjimo, naujieji spiningai yra dar tvirtesni.

Štai kokias apkrovas atlaiko ir kaip linksta „Exsense Infinity” spiningai.

„Exsence Infinity” spiningų šeimoje yra keturi modeliai: 259 cm ilgio skirtas masalams nuo 6 iki 38 gramų, 2,74 cm ilgio ir 5-32 gr išmetimo įrankis bei du kotai po 290 cm – vienas 5-32, kitas – 6-38 gr svoriams.

Deja, kad ir kaip patraukliai atrodytų šie spiningai, juos sau leisti galės tikrai ne kiekvienas. Japonijos internetinėse žūklės reikmenų parduotuvėse jų kainos, priklausomai nuo modelio, svyruoja apie 570-650 eurų.