„Spro RK Crawler 55” - tai tradicinis cranckbait tipo vobleris, kuriuo galima tiek spiningauti, tiek velkiauti. Kuriant šį masalą kompanijos „Spro” inžinieriams talkino Mike'as McLellandas – elitinės JAV spiningavimo lygos veteranas, laikomas vienu geriausių basų, arba kitaip – amerikietiškųjų ešerių, žūklės specialistų.

„Spro RK Crawler 55” ir yra skirtas pirmiausia basamas, bet Lietuvoje jį puikiai turėtų griebti lydekos, starkiai, didesni ešeriai, o vasarą – ir šamai.

M. McLellandas sako, kad jo tikslas buvo sukurti voblerį, skirtą žūklei tuose vandenyse, kuriuose gyvena daug vėžių. Giliai neriantis „Spro RK Crawler 55” ir liežuvėliu į dugną besidaužantis vobleris žuvims savo judesiais turėtų priminti būtent šiuos vandens gyvius.

„Spro RK Crawler 55” yra 5,5 cm ilgio, tačiau kaip tokio dydžio masalas sveria išties nemažai – kiek daugiau nei 14 gramų, tad juo bus nesunku atlikti ir tolimiausius metimus.

Priklausomai nuo traukimo pobūdžio naująjį voblerį galima panardinti nuo 2,7 iki 4,3 metro. „Spro” siūlo rinktis iš keturiolikos „RK Crawler 55” spalvų, kurių dauguma kažkuo primena vėžį.