Kai eilinių žuvų gaudymas pasidaro kasdiene ir itin daug emocijų nebeteikiančia veikla, dalis žvejų pradeda specializuotis – vieni imasi karpių, kiti šamų žvejybos, dar kiti pradeda plaukti į vandenynus, kad susikautų su ten gyvenančiais monstrais.

O štai S. Nashas sugalvojo savitą būdą, kaip iš žūklės gauti kuo daugiau adrenalino. Jis gaudo didžiausias gėlavandenes žuvis, tačiau naudoja ne galingus karpinius ir šaminius įrankius, o ima sportines meškeres be ritės, lengvus tolimojo užmetimo meškerykočius ar fiderius. Kovos su stambiomis žuvimis naudojant tokius įrankius tikrai būna įspūdingos.

Naujausias Sebo pasiekimas – fideriu ištrauktas baltasis eršketas, kuris svėrė 75 kilogramus. Žinoma, meškeriotojas naudojo ne tokį fiderį, kokiu mūsų vandenyse gaudomos, pavyzdžiui, kuojos. Tai buvo galingas beveik 4 m ilgio meškerykotis, bet visgi fideris, kuris tikrai nėra skirtas eršketų žūklei.

Eršketus S. Nashas tikslingai gaudė viename privačiame Italijoje telkšančiame ežere. Žuvis užkibo vidurnaktį, ji susigundė mums neįprastu masalu – rūkytos silkės gabalėliu. Kova su šiuo eršketu truko gerą pusvalandį. Beje, žūklėje buvo naudojamas vos 15 kilogramų išlaikantis valas - tai yra 5 kartus mažiau nei svėrė žuvis.

Žvejo sugautą eršketą galite pamatyti ČIA.