Jei prieš du metus abi kompanijos išleido gan netradiciškai atrodančius voblerius – ančiukus, tai šiais metais žūklės pasaulio dirbtinių masalų įvairovę papildė ir... gyvatės! Bet apie tai kiek vėliau. Pradėkime nuo Skandinavijos vikingų „Westin“.

Kaip jau minėjau, prieš kelis metus išleidusi dirbtinį masalą „Ančiuką Denį“ („Danny the Duck“), vėliau meškeriotojus „Westin“ pradžiugino gan įdomia to paties masalo variacija. Šį kartą „ančiukas“ buvo pagamintas iš minkšto plastiko ir su nuo žolių bei kitų kliuvinių užslėptais kabliais. Tokiu masalu galima suvilioti bet kokį žvynuotąjį grobuonį iš vandenžolių tankmės. Mūsuose, po vandens lelijų lapais tūnančios lydekos galbūt taip pat neatsisakytų tokio skanėsto?

Westin Danny The Duck masalas

Ne per seniausiai „Westin“ meškeriotojų teismui pristatė ir kitą dirbtinį „sutvėrimą“ – krabą vardu „Koko“ („Coco the Crab“). Tiesa, masalas labiau skirtas žvejoti jūrose ir vandenynuose, bet gali būti pritaikomas ir žūklei gėlame vandenyje.

Westin Coco The Crab masalas

Kita skandinavų žūklės įrankių gamintoja „Savage Grear“ patraukė dar egzotiškesniu keliu. Po ančiukų pristatymo, kompanija naujovių ištroškusiems žvejams pristatė žiurkes. O galų galiausiai, šiais metais – ir gyvates!

Savage Gear 3D Snake masalas

Ne paslaptis, kad ir mūsų vandenų didžiosios grobuonys lydekos nespjauna į bet kokios rūšies gyvą organizmą, patenkantį į jos akiratį. Kad jos lengvai suryja bet kokį graužiką, manau, klausimų nekyla niekam. Dažnas, iš savo asmeninės praktikos, margašonių pilvuose yra radęs įvairių pelių, pelėnų ar net vandens žiurkių. Bet kaip dėl šliaužiojančių padarų? Na, gal mūsuose gyvačių ir nėra tiek daug, bet žalčių turime apsčiai. Tad kodėl kartais dantytajai nepasiūlius gundančiai besirangančio žalčiuko? Juolab, kad „Savage Gear“ siūlo pakankami solidžią šio besirangančio masalo spalvų paletę.

Na, jei jums gyvatė atrodo pakankamai įtikinantis masalas, kurį gali griebti lietuviška lydeka, „Savage Grear“ žūklės mėgėjams pristatė dar vieną netikėtumą – šikšnosparnį. Šis masalas atstovauja crawler tipo paviršinių voblerių šeimai. Šio tipo masalai yra ypač mėgstami plačiaburnius ešerius gaudančių meškeriotojų Jungtinėse Amerikos Valstijose. Mūsuose tokiu paviršiniu viliokliu būtų galima vilioti ne tik lydekas, bet ir tamsiuoju paros metu – šamus.

Savange Gear 3D Bat masalas

Apibendrinus, galima pasakyti, kad šiais laikais žūklės įrankius gaminančios kompanijos savo dirbtinių masalų pasiūloje turi tikrai netikėtų ir gan įdomių modelių, Todėl, jei jums atsibos į vandenį mėtyti įprastus žuvytės ar kirmino formos guminukus, galite išbandyti kažką naujo ir netikėto. Gal jus aplankys neregėta sėkmė?