Dar visai neseniai žvejai tik atlaidžiai nusišypsodavo išgirdę apie Kinijoje pagamintus žūklės įrankius. Tačiau pastaruoju metu situacija keičiasi, o Azijos milžinėje atsiranda vis daugiau tikrai kokybiškus žūklės įrankius gaminančių kompanijų. Viena jų - „KastKing”, kurios gaminamą valą „Poseidon” jau išbandė ir ne vienas Lietuvos meškeriotojas. Tiesa, „KastKing” tik iš dalies galima laikyti kinų įmone, nes ją įkūrė Jungtinėse Amerikos Valstijoje mokslus krimtę žmonės.

Dabar „KastKing” pristato dar vieną naujieną ir žada, kad ji sukels rimtą perversmą pintų valų rinkoje. Tai „SuperKast9” – iš devynių vijų pintas valas.

„SuperKast9” iš esmės yra tas pats aštuonių gijų pintas valas, tik gamybos procese į jį papildomai pinama viena gija iš „MultiTuf” pavadintos medžiagos, kurią sudaro pagal specialią technologiją gaminamas polietilenas.

Mes vėl žengiame į priekį ir pristatome naujos technologijos valą, kuris yra pigesnis nei konkurentų alternatyvos.
„KastKing” generalinis direktorius Tate Cui

„KastKing” inžinieriai tvirtina, kad dėl šios inovacijos naujasis valas yra kur kas apvalesnis ir slidesnis. Šios savybės leidžia naujuoju valu atlikti tolimesnius metimus, be to, šis valas pasižymi didesniu atsparumu trinčiai ir, kalbant žvejų žargonu, negroja traukiamas per meškerės žiedelius.

Kol kas meškeriotojams siūlomas keturių storių „SuperKast9” valas. Jis yra žalios spalvos ir parduodamas suvyniotas po 275 metrus. Vėliau šiuos valus žadama pristatyti ir įvairesnių storių bei spalvų.

„Mes vėl žengiame į priekį ir pristatome naujos technologijos valą, kuris yra pigesnis nei konkurentų alternatyvos. Pažadame ir toliau sunkiai dirbti, kad patenkintume viso pasaulio žvejų poreikius ir patenkintume juos už prieinamą kainą”, – bendrovės pranešime spaudai cituojamas „KastKing” generalinis direktorius Tate Cui.