Vienas amerikiečių žūklės žurnalų sudarė sąrašą iš penkių masalų, kurie buvo pristatyti šių metų pabaigoje ar pasirodys kitų pradžioje. Žinoma, kadangi žurnalas amerikietiškas, beveik visi šie masalai yra skirti amerikietiškųjų basų žūklei. Tačiau kai ką tikrai galima pritaikyti ir pas mus.

YUM 10-inch Swurm

Šis kompanijos „YUM Baits” guminukas, rodos, niekuo nesiskiria nuo kitų panašių gaminių, skirtų gaudyti drop-shot, Texas rig ar kitomis sistemėlėmis. Išskyrus tai, kad siauras jo kūnelis yra net 25,4 cm ilgio. Gamintojai juo siūlo gaudyti basus, lydekas, ežerinius upėtakius ir kitas stambias žuvis, kurios tikrai nepraleis pro šalį tokio dydžio kirmėlės.

YUM 10-inch Swurm

Savage Gear 3D Suicide Duck

Jau daug kur aprašyta ir apkalbėta kompanijos „Savage Gear” naujiena – ančiuko imitacija. Ne paslaptis, kad didieji plėšrūnai tikrai nevengia pasmaguriauti vandens paukščiais. Būtent tokį nuo savo būrio atsiskyrusį paukštelį ir imituoja „savižudė antis”.

Savage Gear 3D Suicide Duck masalas

Castaic Boyd Duckett BD Soft Squarebill

Šis amerikiečių kompanijos „Castaic” crank tipo vobleris už Atlanto yra tikra basų žūklės klasika, kurią rasite kiekvieno rimtai į šių žuvų žūklę žiūrinčio meškeriotojo masalinėje. Tačiau naujoji „Squarebill” versija išsiskiria tuo, kad yra pagaminta ne iš kietos plastmasės, o iš minkštos medžiagos. Kartais basai masalą čiumpa labai atsargiai ir pajutę apgaulę jį išspjauna meškeriotojui nespėjus sureaguoti. Gamintojai teigia, kad minkštas masalo korpusas ilgiau neleis žuviai suprasti klastos.

Lucky Craft Screw Pointer

Propeleriais apginkluoti beliežuviai vobleriai – jokia naujiena. Tačiau iki šiol tokie masalai buvo tik plaukiantys, t.y purslus keldavo tik vandens paviršiuje. Taip pat ir lietuviams gerai žinoma kompanija „Lucky Craft” nusprendė paeksperimentuoti ir sukūrė skęstantį propeleriu apginkluotą masalą. Jį galima traukti įvairesniuose gyliuose, o savo dviem propeleriais jis kelia žuvis viliojančius virpesius.

Lucky Craft Screw Pointer vobleris

Live Target Swimbait Series

„Live Target” seriją sudaro guminukai, kurių galvakablis jau iš anksto yra paslėptas masalo korpuse. Taip, tai nieko naujo, panašių masalų siūlo tiek Europos, tiek JAV gamintojai. „Live Target” siekia sukurti kuo realistiškesnę masalo išvaizdą. Jau įdomiau, bet taip pat nieko naujo. Tačiau šie masalai dar ir sugeba judėti taip, kaip juda jų atitikmenys gamtoje. Tai reiškia, kad jei paimsite „Live Target” ešeriuką, jis judės kaip ešeriukas, jei upėtakiuką – kaip upėtakiukas. Iš viso „Live Target” gaminamas dešimties tipų – 7 imituoja gėlavandenes žuveles, 3 – jūrines.

Live Target Swimbait Series guminukas