Mano asmenine nuomone, kartais reikia šiek tiek plačiau pasidomėti, pažiūrėti Youtube, paskaityti forumus ir, svarbiausia, pačiam paeksperimentuoti. Šiuo metu ypač susidomėjau kinietiškomis japoniškų voblerių kopijomis, todėl praleidau ne vieną valandą ieškodamas informacijos apie voblerius iš Aliexpress. Vobleriai iš Aliexpress šiuo metu yra labai populiarūs tarp Rusijos žvejų. Galbūt lydekos Rusijoje yra labiau išalkusios, tačiau nemanau, jog jos kibtų ant prastų voblerių.

Kaip išsirinkti voblerį?

Aliexpress gausu voblerių komplektų, kur 5 voblerių komplektas kainuoja maždaug 4 eurus. Iš patirties galiu pasakyti, jog tokie vobleriai nedirba. Šalia kaimo, kur dažnai žvejoju, yra mano „slaptas“ ežeriukas, kuriame ir testuoju savo įsigytus masalus. Lydekų ten daug ir jos pakankamai išbadėjusios, tačiau voblerių iki 1 euro už vienetą jos neima. Šie masalai linkę prastai dirbti t.y. verčiasi ant šono, pradeda kreivai eiti. Tokio tipo voblerių dizainas yra sugalvotas pačių kiniečių, galbūt Kinijoje jie dirba – nebandžiau, tačiau kiek aš žvejojau, deja, nieko nepagavau.

Visgi Aliexpress’e yra keletas neblogai įvertintų firmų, kurių produkcija ir pirkėjų atsiliepimai nuteikia pozityviai. Šios internetinės Aliexpress parduotuvės vadinasi Allblue, Bearking. Šios firmos orientuojasi į japoniškų voblerių kopijų gamybą. Yra ne viena apžvalga Youtube, kur išbandomi šie vobleriai ir lydekos ant jų kimba labai noriai.

Norint išsirinkti tinkamą voblerį, gali užtrukti nemažai laiko. Iš pradžių aš pasidariau populiariausių / kibiausių japoniškų voblerių sarašą ir tuomet ieškojau jų kopijų. Deja, daugiausiai laiko suryja kopijų paieška, kadangi jie yra pavadinti kitaip ir niekur aprašyme nėra parašyta, jog tai vienokio ar kitokio voblerio kopija. Taigi, daugiau netempęs laiko, pateikiu jums populiariausių ir kibiausių voblerių kinietiškas kopijas ir kur jas galite įsigyti už 4 kartus mažesnę kainą.

Visą nebrangių voblerių lydekoms žvejoti sąrašą galite rasti čia.