Švytuoklė iš esmės yra paprastas masalas ir atrodo, kad erdvės jam tobulinti ir keisti nėra daug. Tačiau jauna amerikiečių bendrovė „Freedom Tackle” į švytuoklės konstrukciją pažiūrėjo kūrybiškai ir sukūrė masalą, kuris gana smarkiai skiriasi nuo to, ką siūlo konkurentai.

„Turn Back Shad” pavadinta švytuoklė gaminama ne iš švino, o iš vientiso metalo lydinio, iš kurio formuojamas tiek kūnas, tiek masalo uodega. Tokiu būdu „Turn Back Shad” išvengia daugelį kitų švytuoklių kamuojančios problemos – nuolat lūžinėjančių uodegėlių.

Tačiau dar didesnis „Turn Back Shad” išskirtinumas yra tas, kad ši švytuoklė laisvai sukasi aplink savo ašį, užmauta ant skersai jos pervertos ašelės, kurios viename gale kabinamas kabliukas, o prie kito rišamas valas.

Tradicinės švyuoklės, kurių kilpelė valui rišti yra įmontuota stacionariai, po trūktelėjimo nutolsta nuo pradinio taško ir tuomet sukdamos mažėjančius ratus į jį grįžta. Tuo metu „Turn Back Shad” tolimajame taške ant ašies apsisuka 180 laipsnių kampu ir šauna atgal.

Be to, ant „Turn Back Shad” ašelės dar yra užmautas ir laisvai slankiojantis karoliukas, kuris timptelėjus masalą į jį atsimuša ir sukelia ešerių dėmesį atkreipiantį garsą, panašiai kaip gaudant „Texas Rig” ar „Carolina Rig” sistemėlėmis.

„Turn Back Shad” švytuoklės gaminamos keturių dydžių – nuo 3 iki 9 cm, jos sveria nuo 3 iki 28 gramų. Žvejai gali rinktis iš 8 spalvų.