Kinų verslininkų valdoma kompanija „PowerVision” iki šiol gamino trijų modelių bepilotes skraidykles, o dabar pristato ir bepilotį droną, kuris ne skraido, o plaukioja po vandeniu.

„PowerRay” pavadintas prietaisas gali panerti maždaug į 30 metrų gylį ir WiFi ryšiu iš ten perduoti vaizdą į telefono ar planšetinio kompiuterio ekraną. Nuo paprastų povandeninių kamerų jis skiriasi tuo, kad gali ne tik parodyti, kas vyksta po vandeniu tiesiai po jumis, bet ir apiplaukti nemažą teritoriją ir užfiksuoti, kas yra netoliese. Be to, jis turi įmontuotą sonarą, kuris prasiskverbia dar maždaug 70 metrų. Povandeninio drono baterijos pakanka maždaug 4 valandoms nepertraukiamo veikimo. „PowerRay” galima naudoti tiek gėlame, tiek sūriame vandenyje.

Mėgėjų žvejyba yra sritis, kurią aplenkė esminiai pastarojo meto technologiniai laimėjimai. Tačiau dar viskas pasikeis. Žvejyba niekada nebebus tokia, kokia buvo pastaruosius 7 tūkst. metų.
„PowerVision” technologijų grupės generalinis direktorius Wally Zhengas

Be to, kūrėjai siūlo „PowerRay” suporuoti su virtualios realybės akiniais ir patirti dar daugiau įspūdžių – pasijusti lyg pats būtumėte po vandeniu. Šiuo atveju dronas gali būti valdomas tiesiog sukiojant galvą į vieną ar į kitą pusę. Bent jau reklaminiame klipe viskas atrodo tikrai pakankamai įspūdingai.

„Mėgėjų žvejyba yra sritis, kurią aplenkė esminiai pastarojo meto technologiniai laimėjimai. Tačiau dar viskas pasikeis. Žvejyba niekada nebebus tokia, kokia buvo pastaruosius 7 tūkst. metų. Mūsų kūrinys keičia visas taisykles. Mes siūlome panerti nesušlapus, aptikti žuvis ir patirti povandeninio pasaulio jaudulį savo kailiu”, - pranešime spaudai cituojamas „PowerVision” technologijų grupės generalinis direktorius Wally Zhengas.

Kiek kainuos „PowerRay” dronas, kol kas neaišku. Planuojama, kad prekyboje jis pasirodys vasario 27 dieną. Skraidančių „PowerVision” dronų kainos svyruoja nuo 1,5 tūkst. iki 5 tūkst. eurų, tad ir nardantis prietaisas greičiausiai kainuos panašiai.