„eMinnow” taip pavadintą masalą neseniai pristatė viena žūklės reikmenis gaminanti Kanados bendrovė. Nors „eMinnow” iš pirmo žvilgsnio primeną standartinį swimbait tipo voblerį, jo viduje slypi kai kas daugiau.

„eMinnow” kūrėjai šiuo masalu siūlo gaudyti ne tradiciniu spiningavimo būdu, o taip tarsi žvejotume ant kabliuko užvėrę gyvą žuvelę, t.y. masalą tereikia užmesti į vandenį ir laukti kibimo.

„eMinnow” viduje yra sumontuotas elektrinis varikliukas, kuris masalui atsidūrus vandenyje priverčia jį savaime judėti. Masalo kūrėjai tikina, kad jo judesiai idealiai atkartoja tikrų žuvelių judesius - „eMinnow” tai plaukia tiesiai, tai sukasi į šoną, tai pagreitėja, tai sustingsta vandens storymėje ir panašiai.

Kaip šis masalas elgiasi po vandeniu galima pasižiūrėti šiame „eMinnow” gaminančios kompanijos filmuke.

Be to, „eMinnow” po vandeniu skleidžia savotišką spragsintį garsą, kuris esą be proto vilioja įvairiausius plėšrūnus – ešerius, lydekas, starkius, upėtakius ir lašišas.

Beje, Didžiosios Britanijos aplinkos apsaugos agentūra jau paskelbė, kad Jungtinėje Karalystėje „eMinnow” būtų nelegalus, nes įstatymai draudžia upėtakių bei lašišų žūklėje naudoti elektroninius prietaisus.