Taigi „Effzett” specialistai šiemet pristato unikalų galvakablį, kuris jau buvo įvertintas didžiausioje pasaulio žūklės reikmenų parodoje EFTTEX, tačiau eiliniams žvejams tapo prieinamas tik dabar.

„Effzett Rolling Jighead” - tai regbio kamuolio formos galvakablis, kurio šoninės dalys sukonstruotos lyg ant ašies užverti ratukai. Šios šoninės dalys traukiant masalą dugnu ir sukasi lyg ratukai, tad galvakablis ne velkasi dugnu, o juo rieda.

Kam toks keistas galvakablis reikalingas? Žvejai žino, kad guminuko vilkimas dugnu tikrai labai efektyvus žūklės būdas gaudant ešerius ar starkius. Tačiau taip velkamas galvakablis tik ir taikosi įstrigti tarp akmenų, šakų ar kitų povandeninių kliuvinių.

„Effzett” specialistai teigia, kad jų kūrinys žvejojant tokiu būdu kur kas mažiau stringa tarp kliuvinių, nes per juos paprasčiausiai perrieda. Ar tai tiesa, parodys tik bandymai, kai šie galvakabliai pasirodys ir Lietuvos žūklės reikmenų parduotuvėse.

„Effzett Rolling Jighead” galvakabliai gaminami dviejų tipų – su paprastu ir ofsetiniu kabliukais. Jų svoriai pritaikyti vidutinio galingumo spiningui – meškeriotojai gali rinktis nuo 7 iki 18 gramų sveriančius galvakablius.