Pinkai

Pinkais žvejai vadina mažas, kartais natūralios spalvos, kartais dažytas musės lervas. Šaltame vandenyje jos gali duoti stulbinantį efektą, kai visi kiti masalai ir jaukai neatneša jokio rezultato. C. Mitchellas pinkai siūlo ir jaukinti, ir verti juos ant kabliuko. Jaukinti šiomis lervomis rekomenduojama jas sumaišius su žemės pagrindu pagamintu jauku. Jo rutuliai turi būti pakankamai lipnūs ir kietai suspausti, kad imtų skleistis tik ant dugno. Pinkai yra mažos lervos, todėl pradėjusios skleistis vandens storymėje iškart atkreips smulkių žuvų dėmesį.

Duona

Pasak C. Mitchello, duona yra universalus jaukas, veikiantis tiek vasarą, tiek žiemą. Beje, jei pasižiūrėsite, kuo žiemą nuo ledo gaudydami kuojas ar karšius Lietuvoje dažniausiai jaukina vietiniai žvejai, taip pat pamatysite, jog populiariausias jaukas yra paprasčiausias batonas. C. Mitchellas jaukinimui naudojamą duoną papildomai siūlo pagardinti įvairiais kvapniais jauko priedais, tiesa, šaltame vandenyje geriau veiks tie atraktoriai, kurie skleidžia kokius nors mėsinius kvapus. Tą duoną, kurią versite ant kabliuko reikėtų kelioms sekundėms įkišti į mikrobangų krosnelę ir gerai suminkyti, tuomet ji laikysis geriau.

Sliekai

Tikrai nerasite nė vieno žvejo sportininko, kurio jauko priedų sąraše nebūtų kapotų sliekų, nesvarbu, pavasaris, vasara ar ruduo. Pasak C. Mitchello, kapoti sliekai yra puikus jauko priedas, nes žvejys pats gali tokį jauko priedą smulkinti arba stambinti. Kartais geriau veikia kone iki tyrelės konsistencijos sumalti sliekai, nes toks jauko priedas skleidžia itin intensyvų kvapą. Tačiau būna atvejų, ypač gaudant ešerius, ūsorius ar šapalus, kai į jauką geriau dėti sliekus vos pakirptais galais.