Vartiklės

Įvairaus dydžio vartiklės tikrai gali suvilioti įspūdingą ešerį. Nors šiais laikais daug žvejų jas „nurašo“, neišbandyti šių besivartančių stebuklų būtų tikra nuodėmė. Vartiklės dažniausiai imituoja vangiai judančią, sužeistą žuvelę, todėl tokie dirbtinio masalo judesiai kelia didžiulį apetitą ne tik lydekoms, bet ir solidiems ešeriams.

Žvejojant vartiklėmis, reikėtų atkeipti dėmesį ir į masalo nuskendimo gylį. Reikėtų vartiklę nuskandinti tiek visai prie dugno, tiek į vidurinius vandens sluoksnius, tiek kartais pradėti besivartantį vilioklį traukti vos šiam atsitrenkus į vandens paviršių. Taip galėsime ištyrinėti įvairius gylius ir išsiaiškinti, kur šiuo metu medžioja dryžuotieji.

Rugsėjo masalai ešeriams

Sukriukės

Puikiai mums tarnavusios vasarą, šios besisukančios pagalbininkės gali atnešti sėkmę ir rugsėjo mėnesį. Tik šiuo metu reikėtų nebijoti naudoti kiek didesnes, 4 ar net 5 numerio sukres. Tokio dydžio „zvimbiantis“ masalas gali išvesti iš kantrybės net ir mailiumi persisotinusį ešerį. Senesnės kartos meškeriotojų puikiai žinoma klasika – sidabro spalvos sukriukė su raudonais dryžiais – rugsėjį gali būti ypač kibi. Šviečiant skaistesnei saulei reikėtų išbandyti aukso spalvos sukriukių lapelius. Taip pat, kaip ir žvejojant vartiklėmis, vertėtų sukrei leisti nuskęsti į įvairius gylius.

Crank ir Minnow tipo vobleriai

Dar viena masalų rūšis, galinti pradžiuginti puikiu dryžuotųjų kibimu rugsėjo mėnesį, yra vobleriai. Rugsėjis – pats geriausias metas išbandyti agresyvius Crank tipo masalus. Priklausomai nuo žūklavietės gylio, pasirinkę sekliau ir giliau neriančius vilioklius galėsite džiaugtis aršių ešerių kibimu.

Crank tipo voblerius vertėtų traukti nemonotoniškai: leisti masalui kiek sustoti, sulėtinti bei pagreitinti traukimą. Taip pat verta prisiminti, kad gylį, kuriame traukiamas šio tipo masalas, galite šiek tiek kontroliuoti spiningo viršūnėle – ją nuleisdami žemyn arba aukštyn. Meškeriodami ešerius rugsėjo mėnesį, išbandykite tiek skęstančius, tiek plaukiančius, tiek neutraliai plūduriuojančius Crank voblerių modelius.

Na, o kas negali gyventi be tvičingo, rugsėjo mėnesį gali išbandyti ir Minnow tipo voblerius. Verta tik paminėti, kad kol ešeriai yra pakankamai agresyvūs, tai ir voblerio traukimas turi būti panašus: greitas, staigus, su trumpomis pauzėmis. Žinoma, kartais žuvys gali užsispirti ir tada teks „pažaisti“ ne tik su traukimo tempu ir būdu, bet ir su vilioklio spalvomis.