Headbanger Lures” - taip vadinasi vos prieš nepilnus dvejus metus įsikūrusi Švedijos kompanija, kurios kuriami to paties pavadinimo masalai sparčiai veržiasi į populiariausių lydekinių masalų sąrašų viršūnes.

Kompanijos įkūrėjas švedų menininkas ir aistrigas žvejys Danas Lestanderas ilgus metus ieškojo masalo, kuris kuo idealiau atkartotų sužeistos žuvelės judesius ir net traukiamas tiesiai nejudėtų monotonišku ritmu. Neradęs tokio masalo D. Lestanderas ėmėsi ketverius metus trukusio darbo, sukūrė daugiau kaip 50 būsimo „Headbanger” masalo prototipų, o 2015 metais įkūrė bendrovę ir pristatė dviejų tipų vilioklius lydekoms.

„Headbanger” yra trijų dalių masalas, kurį sudaro dvidalis vobleris ir tvisterio arba riperio uodega. Tik priešingai nei tradiciniai dvidaliai vobleriai, „Headbanger” turi ne mažytę laisvai judančią uodegą, o nedidelę laisvą galvą, kurios priekis primena išgaubtą liežuvėlį. Toliau seka masyvus voblerio kūnas, kurį užbaigia laisvai judanti tvisterio arba stacionariai įtvirtinta riperio uodega.

Dėl savo patentuotos konstrukcijos net labai lėtai traukiamas „Headbanger” masalas juda labai išraiškingai, smarkiai nutolsta nuo traukimo tiesės tai į vieną, tai į kitą šoną.

„Headbanger” yra išskirtinai didelėms lydekoms skirti masalai, kurie reikalauja sunkiosios artilerijos. Šie masalai gaminami plaukiantys, skęstantys ir neutralaus plūdrumo. Masalą su riperio uodega galima rinktis 16 arba 22 cm ilgio, versija su tvisterio uodega gaminama tik 23 centimetrų ilgio. Priklausomai nuo dydžio ir plūdrumo „Headbanger” sveria nuo 26 iki 83 gramų, tad juos mėtyti įmanoma tikrai ne su kiekvienu įrankiu. Tiesą, skęstančias „Headbanger” versijas galima labai sėkmingai naudoti velkiaujant, nes jos pasiekia iki 4,5 metrų gylį.

Pastaruoju metu „Headbanger” masalai sparčiai populiarėja ne tik Švedijoje. Jaunos kompanijos kuriamų masalų privalumus atranda ir amerikiečių spiningautojai, gaudantys maskiais vadinamų itin didelių lydekų rūšį.