Susipažinkite - „Perch Talker”. Tai Jungtinių Amerikos Valstijų kompanijos „Lindy” sukurtas masalas, kuris žūklės reikmenų parduotuvėse už Atlanto pasirodė prieš porą metų, o šiuo metu išgyveną neįtikėtiną populiarumo bangą.

„Perch Talker” būtų priskirti kuriam nors tradicinių poledinės žūklės masalų tipui. Jį sudaro ant vertikalios ašies sumauti ir laisvai slankiojantys trys diskeliai bei keturi karoliukai. Toliau seka grandinėlė, kurios gale – raudonas trišakis kabliukas. Jis yra lengvai keičiamas, tad žvejai gali kabinti ir vienšakį.

Masalui judant karoliukai daužosi į diskelius ir po vandeniu sukelia akustinius virpesius, jis taip pat veikia žuvų šoninę liniją bei blizga, atkreipdamas dėmesį. Nors šio masalo kūrėjai visų pirma taikėsi į ešerius, pradeda aiškėti, kad jam neabejingos ir kitos žuvys, pirmiausia – starkiai.

Amerikiečiai gaudydami ešerius su „Perch Talker” kabliukus palieka plikus, puošia juos akutėmis, kokios naudojamos ir ant švytuoklių kabliukų, arba kabina kokį nors natūralų masalą – kuokštą lervų ar žuvelės galvą. Masalas virpinamas panašiai kaip avižėlė, kartais suteikiant aktyvesnių judesių.