Kaip smulkiai karpyti sliekus? Tai pirmiausia priklauso nuo to, kokios žuvys yra tikslas. Mažesnėms žuvims, pavyzdžiui, kuojoms sliekus reikėtų karpyti smulkiai, net iki faršo konsistencijos. Toks sliekų faršas neleidžia žuvims greitai pasisotinti, tačiau sukuria joms labai patrauklų, gardžiai kvepiantį debesį.

Jei tikitės stambesnių žuvų – karšių, lynų, karpių – reikėtų palikti stambesnių sliekų dalių. Į jaukinimo vietą atviliotos stambios žuvys turi čia rasti stambesnių kąsnelių, kuriuos rankiotų nuo dugno ir nepatrauktų savo keliais.

Nors dabar už lango vasara, verta paminėti, kad itin smulkiai karpyti sliekai taip pat veiksmingi šaltame vandenyje – anksti pavasarį ar vėlai rudenį. Sulėtėjus žuvų medžiagų apykaitai, stambių jauko dalelių reikia vengti.

Žūklės reikmenų parduotuvėse siūlomos specialiai sliekų karpymui sukurtos daugiaašmenės žirklės. Ar verta tokias įsigyti? Tikrai taip, jomis visą procedūrą atliksite ir žymiai greičiau, ir rankos bus mažiau purvinos. Tiesa, jei norite kontroliuoti, kokio dydžio sliekų gabaliukus patieksite žuvims, teks padirbėti paprastomis vienašmenėmis žirklėmis.

Yra meškeriotojų, kurie prieš pradėdami žūklę užsimaišo jaukus ir iškart prisikarpo sliekų vos ne visai dienai. Tai klaida. Pažeisti sliekai dar indelyje netenka didelės dalies syvų, todėl patekę į vandenį savo funkciją vilioti žuvis atlieka žymiai prasčiau. Nori ar nenori, sliekus teks karpyti dažnai – kuo šviežesni jie pateks į šėryklėlę, tuo geriau.

Kiek dėti karpytų sliekų? Į šį klausimą sunkiausia atsakyti. Tai priklauso nuo gamtinių sąlygų, vandens temperatūros, žuvų kiekio ir rūšies, žvynuotųjų aktyvumo ir t.t. Žodžiu, teks orientuotis pagal situaciją.