Nors kompanija Zemex dugninių meškerykočių seriją „Rampage“ gamina jau ne pirmus metus, paskutinis modelis pasirodė praėjusių metų pavasarį. Tai – galingas 3,75 m ilgo ir iki 100 g šėryklomis skirtas upėse gaudyti kotas. „Vyresnysis brolis“ yra 3.90 m ilgio su 150 g testu, o pats sunkiausias meškerykotis siekia 4.30 m ir juo galima mesti net 200 g šėryklėles. Taip pat yra 3.60 m ilgio tridalis kotas, skirtas gaudyti iki 120 g šėryklėlėmis.

Taigi, Zemex „Rampage“ yra itin galingų upinių dugninių meškerykočių serija, sukurtų kombinuojant tvirtumą, galingumą ir sportinį jautrumą. Apie visą seriją tikrai nieko nepapasakosiu, o štai apie patį jauniausią serijos kūrinį šį tą galiu, nes su juo prie vandens praleidau gerą pusdienį.

Zemex „Rampage River Feeder“

Tai – Zemex „Rampage River Feeder“ 12,4ft (3.75 m) 100 g išmetimu. Jau pats pirmas įspūdis vien paėmus į rankas meškerykočio dėklą yra labai geras. Dėklas pagamintas iš tvirtos medžiagos su neopreninėmis juostomis, kurios puikiai fiksuoja meškerykotį dėkle. Tokio sprendimo nebuvau matęs kituose dėkluose ir jis tikrai malonus. Žinau, kad daugelis iš mūsų nenaudoja šio dėklo, o transportuoja meškerykočius su ritėmis, tad šias neoprenines juostas galima paprasčiausiai nukirpti ir jos tiks įrankio fiksavimui didesniame dėkle.

Zemex „Rampage River Feeder“

Į akis labai krinta gražus meškerykočio dizainas, juodas pagrindas su žydrais intarpais ir baltais užrašais tiesiog priverčia atkreipti dėmesį. Šie elegantiški meškerykočiai sukurti žinomo Rusijos sportininko Sergey Popov rankomis ir tai puikiai atsispindi gaminyje.

Meškerykotis yra keturių dalių, o tai iš pradžių man kėlė įtarimų. Jau esu pripratęs prie 3 dalių kotų, kurių ilgis manęs netrikdo ir darbinės savybės būna žymiai geresnės. Bet taip tik atrodė, kotas buvo tikrai smagus. Šioje žūklėje su meškerykočiu naudojau 4000 dydžio Daiwa ritę su pintu 0,13 mm 4 gijų valu ir 8 m šoklyderiu.

Zemex „Rampage River Feeder“

Meškerykotis yra tikrai greitas, turi progresyvią akciją ir po metimo pakankamai greitai sugrįžta į stabilią padėtį. Įrankis galingas, puikiai susitvarko su 80+ g sveriančiomis šėryklėlėmis. Puikiai ir taikliai meta dideles 50 ar 60 metrų distancijas. Labiausiai patiko mėtyti apie 60 g šėryklėles. Šis įrankis nebus tinkamas gaudyti labai didelėje srovėje, jį labiau pritaikysite stovinčiame vandenyje arba upėse kaip mūsų Nemunas, kur reikia šėryklėlių iki 100 g. Metimas įrankiu tikrai smagus, visada jaučiasi, kad dar yra „vietos apkrovai“, tačiau piktnaudžiauti svoriais nerekomenduočiau.

Pats meškerykočio blankas yra pagamintas iš aukštos kokybės anglies, turi tvirtus sujungimus ir yra labai plonas lyginant su kitais tokio testo meškerykočiais. Blankas puikiai amortizuoja žuvį ir, nors rekordinių laimikių šioje žūklėje nebuvo, tačiau stambūs karosai be problemų pasiekdavo krantą. Šio galingo įrankio svoris tik 254 gramai.

Zemex „Rampage River Feeder“

Atstumas nuo ritės laikiklio iki pirmojo žiedo yra kiek ilgesnis nei kituose mano meškerykočiuose, taip pat ir rankena yra šiek tiek ilgesnė – 505 mm nuo apatinio ritės laikiklio žiedo. Tai – „Long Distance“ meškerykočių bruožas. Pati rankena pagaminta iš tankios Eva medžiagos ir kamštinės medžiagos, kompozito. Mažas rankenos porėtumas neleidžia prilipti lipniam upiniam jaukui, tad valyti reiks tikrai mažiau.

Labai didelis meškerykočio pliusas yra pirmi du žiedai. Tai – „Korea New Concept GUIDE No Tangle“, kurie neleidžia valui užsimesti metimo metu, kuomet gaudoma galingesnėmis, didesnio diametro būgnus turinčiomis ritėmis.

Zemex „Rampage River Feeder“

Komplekte yra trys anglinės 1, 2 ir 3 oz viršūnėlės. Viršūnėlės nudažytos vienoda salotine spalva ir turi išdidintus upei skirtus žiedus. Tokių žiedų reikalingumas gaudant srovėje yra akivaizdus, žolėmis aplipęs šoklyderio mazgas mūsų žvejams yra sulaužęs jau ne vieną viršūnę.

Zemex „Rampage River Feeder“

Taigi, pirmas meškerykočio bandymas praėjo gerai ir juo esu visiškai patenkintas. Labai gaila, kad ši žūklė vyko stovinčiame vandenyje, tačiau tikiuosi, kad pavyks pratęsti testavimą ir srovėje, o gal netgi ir varžybų ritmu Birštone, kur šis meškerykotis tikrai turėtų tikti.