Lietuvos žvejai dažniausiai pirma sumeta jauką, tada veria ant kabliuko tešlą, užmeta ir laukia kibimo. Britai elgiasi kitaip. Jie gaminą tešlą, kuri ant kabliuko laikosi išties prastokai ir dažnai permetinėja. Kelios minutės, tešla nuo kabliuko nukrito ir dedamas naujas masalas, o tas tešlos gabalėlis, kuris nukrito tampa jauku.

Pačią tešlą, kuria gaudoma tokių būdu, anglų žvejai taip pat gamina neįprastą – ne iš miltų ar manų kruopų, kaip Lietuvoje, o iš pirktinio jauko. Beje, pasigaminti tokios tešlos labai paprasta.

Tiesiog imkite pakelį jauko (anglai dažniausiai naudoja „Dynamite Baits Green Swim Stim” žalios spalvos jauką, parduodamą 900 gr. Pakuotėse) ir supilkite jį į dubenį. Tada supilkite dvigubai daugiau, apie porą litrų, vandens ir viską gerai išmaišykite. Palaukite 15 minučių ir viskas, jų tešla paruošta.

Anglai tokiu masalu dažniausiai gaudo karpius komerciniuose vandens telkiniuose. Kabliukas juo paprasčiausiai aplipdomas ir tiek. Galima naudoti ir specialius tešlai skirtus kabliukus su aplink kotelį susukta spirale. Ant tokio kabliuko tešla laikosi geriau ir ilgiau, bet britai teigia, kad visai nereikia bijoti nukrentančio masalo, nes kiekvieną kartą, kai taip nutinka, ant dugno atsiranda žuvis viliojantis jauko gabaliukas. Nuolat permetinėjant tokių gabaliukų atsiranda vis daugiau, o žuvys netrunka į tai sureaguoti.