Šiandien žvejai sėkmingai žvejoja plačiakakčius labai smulkiai maltais pašarais, technoplanktonu. Patogumo dėlei galima rasti tablečių pavidalo technoplanktono. Jį lengva patalpinti plačiakakčių gaudymo mechanizme.

Norint sutaupydami, technoplanktono, galima pasigaminti patiems. Šis procesas nuolat tobulinamas: pasirenkama optimali vienų ar kitų ingredientų koncentracija, gaminami specialūs presai. Tie, kurie neturi galimybės naudoti preso, užpildo mišiniu tinklines šėryklėles.

Žvejojant technoplanktonu svarbu laikytis paprastos taisyklės – jei žvejojate nedideliame gylyje, technoplanktonas turi drumsti vandenį, todėl į technoplanktoną dedami įvairūs smulkūs komponentai, kurie neskęsta ir palaiko drumstumą. Galima susmulkinti vyno kamštį, pridėti sėlenų ar kažko panašaus.

Jei technoplanktonas naudojamas viršutiniuose vandens sluoksniuose, jis turi palikti aiškų drumzlių taką.

Vasarą geriau sumaišyti mišinį su medumi, o rudens ar pavasario sezono metu tiks įvairių žolelių kvapas. Galite eksperimentuoti ir su česnaku, nes manoma, kad plačiakaktis nėra abejingas šiam kvapui. Praktiniai pavyzdžiai patvirtina šį faktą. Į tinklelius su česnakiniu masalu, skirtus laukiniams karpiams gaudyti, dažnai pakliūna ir plačiakakčiai.

Kaip pagaminti technoplanktoną?

Galite kardinaliai keisti technoplanktono sudėtį, tačiau visada naudokite pagrindines sudedamąsias dalis, be kurių šis pašaras prarastų didžiąją dalį savo funkcijų:

  • pieno milteliai – drumstumo efektui;
  • lengvi neskęstantys elementai, įvairios sėlenų rūšys;
  • krakmolas – rišamoji medžiaga.

Kaip naudoti technoplanktoną?

  • Pirmiausia technoplanktonas turi palaipsniui ištirpti, palikdamas maisto pėdsaką žuviai pritraukti;
  • Tirpimo procesas prasideda apytiksliai po 3 minučių ir trunka apie 30 minučių;
  • Labai svarbu mišinį pagaminti taip, kad per pirmąsias minutes jis neištirptų.