Batonas šapalus vilioja ištisus metus, bet meškeriotojai ant kabliuko dažniausiai jį veria ankstyvą pavasarį. Tiesiog kitu metų laiku upėje ir taip netrūksta maisto, šapalai randa įvairesnio grobio, todįl ir batoną nukonkuruoja kiti masalai. Bet ankstyvą pavasarį – tai masalas numeris vienas.

Batonas yra geras masalas dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, jis gerai matomas drumstoje pavasarinėje upėje. Antra, ant kabliuko užspaustą batono minkštimo gabalėlį žuvims su srove galima pateikti labai natūraliai. Trečia, batonas yra lengvas masalas, todėl šapalai jį griebia užtikrintai ir ne iškart pajunta klastą.

Sistemėlė žūklei batonu yra labai paprasta. Ją sudaro lašo formos plūdė, slankiojantis svarelis ir gana ilgas pavadėlis. Ant kabliuko užvertas batonas plukdomas pasroviui, vis prilaikant iš ritės slenkantį valą, kad pristabdytas masalas kartais pakiltų vidurinių vandens sluoksnių link.

Net ir nesulaukus kibimo masalo plukdymo pabaigoje reikia švelniai pakirsti. Tuomet batonas nukrenta nuo kabliuko ir toliau plaukdamas pasroviui tampa jauku.