Šiltuoju metų laiku naktiniai sliekai yra vienas geriausių masalų, kai žvejai taikosi išskirtinai į stambias žuvis. Šių kirminų neatsisako lynai, dideli ešeriai, šapalai, ūsoriai, unguriai, ant galingo kablio užvertą kuokštą naktinių sliekų mielai griebia ir šamai.

Vasaros naktimis, jei žemės tuo metu nealina sausra, naktiniai sliekai patys išlenda iš savo urvelių į dirvos paviršių. Būtent tada ir galima jų prisirinkti.

Geriausias metas naktinių sliekų rinkimui, kai po saulėlydžio praeina dvi ar trys valandos. Tokiu metu naktiniai sliekai būna ne tik išlindę iš savo urvelių, bet ir šiek tiek nuo jų nutolę. Tai svarbu, nes šie padarai atgal į žemę sugeba sulįsti neįtikėtinai staigiai, o sučiupus slieką už paties galo jis dažniau nutrūksta nei būna ištraukiamas atgal.

Naktinių sliekų ieškoma pasišviečiant prožektoriumi. Geriau rinktis tokį, kurio šviesos srautas gana silpnas, nes ryškios šviesos naktiniai sliekai bijo ir nuo jos sprunka. Pamačius slieką reikia jį čiupti greitai, neleidžiant jam sulįsti atgal į urvelį. Jei dalis slieko tarp jūsų pirštų, o dalis – jau po žeme, neskubėkite jo traukti. Tiesiog ramiai palaikykite slieką įtemptą, kol jis nuvargs ir leisis ištraukiamas. Paskubėjus sliekas nutrūks.

Beje, naktiniai sliekai labai mėgsta dirvą, kurios paviršiuje veši prižiūrėta veja. Taip pat jie dažnai laikosi netoli pastatų. Tad jei prie daugiabučio yra močiučių prižiūrimas darželis, labai didelė tikimybė, kad čia bus naktinių sliekų.

Yra žvejų, kurie turi pasiruošę savo naktinių sliekų medžioklės plotus, kuriuos nuolat palaisto vandeniu. Tokiose vietose naktiniai sliekai pasirodo net ir tuomet, kai žemę alina sausra, o kitose vietose sliekai rausiasi giliau, kur randa reikalingos drėgmės.