Yra daug įvairių būdų, kuriais galima pakeisti masalo spalvą, bet ne visi jie tinka, kai tai reikia padaryti greitai. Purškiamų automobilinių dažų, kurie tam reikalui itin tinka, į žūklę krepšyje juk nesinešime. Bet visada galime įsimesti kelis buteliukus nagų lako ar rinkinį vandeniui atsparių markerių.

Nagų lakas puikiai tinka, kai reikia pakeisti voblerio spalvą, be to, parduotuvėse tikrai yra labai pigių pačių egzotiškiausių spalvų lakų, tad pasirinkti gali ne tik besipuošiančios moterys, bet ir žvejai.

Nagų lakas, ypač skaidresnis, nelabai tinka perdažyti ryškesnius voblerius, nes gamyklinės spalvos vis tiek prasimuša. Tokiu atveju masalą pirmiausia reikėtų nutepti sodriu baltu laku, o paskui ant viršaus kurti norimą piešinį.

Tiesa, keičiant pačių mažiausių voblerių spalvas, su laku reikėtų elgtis labai atsargiai. Storesnis lako sluoksnis mažą vobleriuką gali išbalansuoti ir pakeisti jo darbą. Dėl tos pačios priežasties nagų lakas netinka sukriukių lapeliams dažyti. Lako sluoksnis pakeičia lapelio svorį – labai nežymiai, bet to dažnai pakanka, kad sukriukė nustotų suktis.

Vobleriai

Beje, kai kurie gamintojai siūlo skaidraus plastiko ar visiškai baltų voblerių, kuriuos įsigiję meškeriotojai patys gali nusidažyti kaip tik nori. Vieną tokį skaidrų voblerį, kurį buvau pramaišiui nutepliojęs rožine ir auksine spalvomis praėjusį rudenį visam laikui nusinešė metrinė lašiša.

Jei tingite terliotis su nagų lakais, galite naudoti ir vandeniui atsparius markerius. Tiesa, jų spalvos matosi kiek prasčiau, ypač ant plastikinių voblerių. Kita vertus, tokie markeriai labai tinka, kai reikia tik nedidelio niuanso, pavyzdžiui, kokiam nors vobleriui suteikti ryškų raudoną ar oranžinį akcentą. Be to, markeriai idealiai tinka silikoninių masalų dažymui, nes guminukai spalvas sugeria puikiai.

Žinoma, tiek nagų lakas, tiek markeriai nėra tos priemonės, kurios masalams suteiktų amžiną spalvą – anksčiau ar vėliau jie vis tiek nubyra ir išblunka. Bet tai nieko blogo, nes tam pačiam masalui vėl galite suteikti kokią tik norite spalvą.