Jau visai netrukus sužinosime, kuris šapalų gaudytojas galės džiaugtis nauju vobleriuku, o kol laimėtojas dar nepaskelbtas, domimės, ką sugeba mažytis, bet galingas TsuYoki AGENT 36F vobleris.

TsuYoki AGENT 36F – tai nedidelis cranck tipo vobleris, skirtas šapalų, salačių, ešerių, upėtakių ir kt. žuvų žvejybai upėse su lėta ar stipria srove. AGENT 36F vobleriuose naudojama balansavimo sistema su tarškančių ir garsą skleidžiančių šratelių kamera. Vobleriai „apginkluoti“ kokybiškais Japoniškais OWNER Cultiva trišakiais kabliukais. Nors patys vobleriai yra tik 3,6 cm dydžio, tačiau aeorodinaminės savybės kaip tokio tipo masalui yra tikrai labai geros. Tai patvirtina ir tai, kad testų metu su spiningu, kurio išmetimas iki 12 gramų – buvo galima be vargo šį masalą numesti 25 – 30 metrų.

Šapalas (lot. Leuciscus cephalus, angl. Chub, vok. Döbel) – karpžuvių žuvis, priklausanti karpinių (Cyprinidae) šeimai. Šapalo galva stora, kakta plati. Šonai apvalūs, baltos arba gelsvos spalvos. Žvynų kraštuose paprastai yra juodi taškeliai. Nugara apvali, tamsiai žalia, pilvas sidabrinio atspalvio. Poriniai ir analinis pelekai oranžinės spalvos arba raudoni. Nugarinis pelekas tamsus, atrodo lyg nupjautas, ir prasideda virš pilvinių pelekų vidurio. Uodeginis pelekas pilkas, palyginti trumpas, mažai iškirptas. Analinis pelekas apvalus. Burna didelė ir jos viršūnė viename lygyje su akies viduriu. Akys geltonos. Užtinkama beveik visoje Europoje. Sibire ir vidurinėje Azijoje. Lietuvoje šapalų daugiausia užtinkama srauniose upėse, kur švarus vanduo, smėlėtas, akmenuotas arba molingas dugnas, pavyzdžiui, Žeimenoje, Merkyje, taip pat Nemune, Neryje, Kuršių mariose. Ežeruose daug retesni.

Mėgsta seklumas, verpetus ir smarkią srovę: vengia užaugusių ir dumblingų vietų. Vietose, kur yra daug meknių, būna mažai šapalų, ir atvirkščiai. Užauga iki 50—80 cm ilgio ir 4 kg svorio; literatūroje buvo aprašyta individų, sveriančių iki 8 kg. Dažniausiai pagaunami 30—40 cm ilgio. Šapalai yra labai rajūs. Minta vabzdžiais, kirmėlėmis, vėžiais, varlytėmis, naikina žuvų ikrus ir jauniklius. Jaunesni šapalai minta dar ir augaliniu maistu.