„World Predator Classic” varžybos yra didžiausias ir ilgiausiai trunkantis spiningautojų pasaulio renginys Europoje. Meškeriotojai šiose varžybose dėl geriausiųjų titulo varžosi trijose įskaitose – valčių, kajakų ir vadinamojo „streetfishingo” arba gatvės žvejybos, kai žuvys gaudomos nuo miesto krantinių. Būtent gatvės žvejybos rungtyje ir dalyvavo Anglijos lietuvių klubo „Team FishingLT” nariai – Vladislavas Vasilevskis, Tadas Gradzevičius, Tomas Jurevičius ir Martynas Pranaitis.

Deja, kaip portalui KABLYS.lt pasakojo M. Pranaitis, Olandijos, kurioje ir vyksta varžybos, vandenys buvo lyg užkeikti. Ir ne tik lietuviams, bet praktiškai visiems. Visas tris prizines vietas laimėjo varžybų šeimininkai olandai, bet ir jie negalėjo girtis puikiu kibimu. Pirmai vietai užimti pakako vos trijų įskaitinių žuvų, antrą ir trečią vietas pasidalijo po dvi žuvis pagavusios komandos.

Net praėjusių metų „World Predator Classic” nugalėtojai latviai dviese per dvi varžybų dienas sugebėjo suvilioti tik vieną 53 cm dydžio lydeką ir liko be nugalėtojų pakylos. „Mačiau kaip jie krimtosi, nes praėjusiais metais buvo patyrę garbės skonį ir apipilti prizais. Bet tokios jau buvo varžybos. Taip tuščiai dvi dienas dar nesu gaudęs”, - KABLYS.lt pasakojo M. Pranaitis.

Tiesa, mikromasalu pavyko suvilioti karšį, bet įskaitinės žuvys – tik plėšrūnai. Karšis labai visus pralinksmino, vienas teisėjas vis juokėsi ir žuvį fotografavo.
Martynas Pranaitis

Supratęs, kad su lydekomis ir starkiais liūdni reikalai, Martynas padėtį bandė gelbėti mikromasalais gaudydamas ešerius. Deja, didžiausias varžybų metu sugautas ešerys buvo 21 cm ilgio, kai įskaitinėmis buvo laikomos bent 23 cm šios rūšies žuvys.

„Tiesa, mikromasalu pavyko suvilioti karšį, bet įskaitinės žuvys – tik plėšrūnai. Karšis labai visus pralinksmino, vienas teisėjas vis juokėsi ir žuvį fotografavo”, - kalbėjo Martynas, turėjęs ir vieną starkinį kibimą, bet žuvies normaliai net nepalaikęs.

Kitas Lietuvių duetas iš „Team FishingLT” klubo nesugavo nė ešeriuko, jiems tik pabėgo gera lydeka, kuri lietuvius būtų gerokai pakylėjusi turnyrinėje lentelėje.

Beje, kur kas geriau sekėsi „World Predator Classic” valčių įskaitoje dalyvavusiam lietuvių Evaldo Skablausko ir Vilmanto Nešukuočio duetui. Lietuvai ir „BassBoat Germany” komandai atstovavę mūsų šalies spiningautojai pasirodė išties gerai ir užėmė 22 vietą tarp 49 varžybose dalyvavusių ekipažų.