Platformos Youtube.com vartotojas BlaktipH prie kūno prisiklijavo širdies ritmo matuojantį prietaisą ir išplaukė gaudyti apie 20 kilogramų sveriančių itin stiprių vandenyno žuvų, angliškai vadinamų amberjack, o lietuviškai – kaliforninėmis seriolėmis. Tai itin stiprios ir nepaprastai greitos karangių šeimos žuvys, žvejams dovanojančios išties nepamirštamas kovas.

Po kovos su viena užkibusių žuvų savo širdies ritmo duomenis peržiūrėjęs meškeriotojas kiek pašiurpo. Vienu metu širdies susitraukimų per minutę skaičius buvo pasiekęs net 202.

Kad įsivaizduotumėte, daug tai ar mažai, reikia pasakyti, kad normalus ramybės būsenoje esančio žmogaus širdies susitraukimų per minutę yra 60-70, o jam šoktelėjus virš 100 gydytojai jau pataria susirūpinti.

Beje, potencialiai maksimalų savo širdies susitraukimų per minutę skaičių galite sužinoti iš 220 atėmę savo metus. Vaizdo įraše užfiksuoto meškeriotojo amžius – maždaug 30 metų. O tai reiškia, kad jo širdis kovos su žuvimi metu teoriškai plakė viršydama savo galimybes.