Kiti mūsų dvejetai dar neatsidarė. Žinoma, kyla elementarus klausimas, kodėl viena lietuvių komanda gaudo, o kitos dvi komandos tyli. Atsakymas paprastas – skirtingas dugno reljefas. Apskritai, labai didelė nekiba daugeliui rinktinių. Turime jausmą, kad FIPSed vadovybė sulauks daug priekaištų iš nacionalinių rinktinių. Mūsų rinktinei irgi kyla daug klausimų, kuriuos, manau, pateiksime per uždarymo ceremoniją.

Kadangi pirmas dvi dienas buvo nekiba, privalėjome stebėti kitų rinktinių taktikas ir, reikia pripažinti, kad tai, ko gero, geriausia patirtis iš šio čempionato. Ko mes tik nematėme: žvejyba 20 metrų nuo kranto, visos keturios meškerės, meškerių permetimas du kartus per parą, vaikščiojimas sektoriuje ant pirštų galiukų, jaukinimas neišlindus iš palapinių, šaudymas iš ragatkių, vieno metro ilgio zigai, jaukinimas „tonomis”, jaukinimas su dvidešimt boilių per parą ir t.t. O kas įdomiausiai, kad taip elgėsi komandos, turinčios didelę patirtį.

Vaizdelis visą dieną buvo ne koks. Žiūrint į dalyvius, daugumos žvilgsniai nuleisti, akys laksto, nežinant ko griebtis.

Na, ir kaip gi Pasaulio čempionatas be nesutarimų. Jų buvo ne vienas, bet įdomiausias turbūt įvyko dėl Ukrainos komandos pagauto didžiausio karpio. Nuotraukose bei vaizdo medžiagoje buvo užfiksuota, kad imant minėtą karpį su graibštu neva buvo nusižengta taisyklei – negalima bristi į vandenį aukščiau kelių. Anglai per kapitonų susirinkimą labai taktiškai paklausė, kas jiems būtų, jei jie, norėdami išrauti kokią žolę ar pasiekti bet kokią kliūtį, įbristų į vandenį virš kelių. Organizatorių atsakymas buvo toks: jums būtų skirta geltona baudos kortelė.

Anglai tada priminė pavyzdį su Ukrainos karpiu ir pasakė: tada, prašom, skirkite geltoną kortelę šiai komandai, nes akivaizdu, kad paskutiniu momentu siekdamas karpio žmogus, laikęs graibštą, buvo vandenyje virš kelių. Organizatoriai pasakė, kad bus sušaukta čempionato valdyba šiam klausimui svarstyti.

Situacija tikrai neeilinė. Visų pirma, tai – lyderiaujanti komanda, antra, tai – varžybų didžiausia žuvis. Berods, tokiu atveju, jei būtų skirta geltona kortelė už tokį nusižengimą, reikėtų anuliuoti tą žuvį, kas reikštų komandai krachą. Prabėgus kuriam laikui išgirdome sprendimą – geltona kortelė neskiriama, atsižvelgus į tai, kad priekrantėje yra daug žolių, todėl dėl karpio saugumo reikėjo įbristi šiek tiek giliau. Ką gi, tai – rimtas pavyzdys, kaip reikėtų elgtis nacionalinėse atrankose.