LCAUK klubas džiaugiasi dar vienomis puikiomis varžybomis, kurios vyko „Walthamstow Reservoir Lake 1“ balandžio 7-9 dienomis. Nuostabios gamtos apsuptyje, toli nuo įkyriai dūzgiančių automobilių ir miesto alaso, stūkso šis vaizdingas 19 akrų ežeras su didele sala viduryje, turtingas tiek veidrodiniais, tiek laukiniais karpiais.Paskutinis įžuvinimas atliktas prieš penkerius metus, o didžiausias jame pagautas karpis svėrė stulbinančius 19kg ir buvo pakrikštytas „Big Scaly“.

Neabejotina, kad panašių egzempliorių plaukioja ir daugiau, nors tikslių duomenų, kiek jų čia priviso, nėra.Tačiau patyręs vietinis karpininkas Giedrius Kiseliūnas tikina, jog jų turėtų būti apie 700.

Karpiavimo varžybos, vykusios Londone, stebino didžiuliais veidrodiniais karpiais ir sazanais

Kas pabėgę iš darbų, o kas netikėtai ‘„susirgę“, penktadienio vidurdienį prie ežero renkasi karpininkai. Dalyvauti varžybose iš viso atvyko 14 narių bei keletas prisiekusių stebėtojų. „Oro sąlygos puikios iškylai, o ne varžyboms“, – pradžioje kalbėjo žvejai. Pamažu lengvas pietų vėjelis ir giedras dangus įkaitino orą iki neregėtų 20+ C ir tai buvo pati šilčiausia šių metų diena! Po trumpo susipažinimo su ežeru ir aplinka, išsitraukėme savo vardus ir išsirinkome vietą prie ežero.

Laukti ilgai neteko, nes vakarinė ežero pusė jau pradėjo dovanoti nuostabius laimikius. Vytautui Bušmai nusišypsojo sėkmė paimti į rankas pirmąjį veidrodinį karpį, kuris svėrė 7.7 kg.

O Kęstutis Kipsas sučiupo 9.5kg svėrusį gražuolį. Net nepajutome, kad rami, jauki naktis apglėbė mus savo tamsiais sparnas, o ir ryškus mėnulis visiškai nustelbė ispūdžių kupiną dieną.

Karpiavimo varžybos, vykusios Londone, stebino didžiuliais veidrodiniais karpiais ir sazanais

Ankstų antrosios dienos rytmetį, visiems ištraukus meškeres iš ežero, nutarėme pasitarti. Žvejai dosniai dalijosi vakarykščiais pirmojo etapo įspūdžiais ir patarimais mažiau pagaunantiems. Taip pat kalbėjomės apie klubo veiklą ir pasiekimus, ateities viziją, išsirinkome šių metų vadovus, diskutavome ateinančių metų planus. Po kelių valandėlių atsigavę, žvejai vėl nekantravo kuo greičiau sugrįžti į savo vietas ir pradėti antrąjį turą.

Antrosios nakties sensacija, kaip vėliau paaiškėjo, tapo didžiausias šių varžybų laimikis, kuris atiteko Dmitrijui Ivanovui. Šis fantastiškas sezanas užkibo apie 1 val. nakties ant „Northern Special“ ir „Ronnie rig“ kombinacijos ir sverė net 13.1 kg. Apskritai, antroji varžybų dalis buvo dosni beveik visiems žvejams. Signalizatoriai netilo tiek dieną, tiek naktį, o sekmadienio popietę susumuoti rezultatai parodė, kad bendras visų sugautų karpių svoris viršija 261 kg!!!

Apdovanojimai vyko sekmadienio popietę, stipriai kaitinant saulei, po sunkiausio karpininkų darbo, kai susitvarkėme ir susidėjome į vietą visą savo įrangą prieš išvykstant. Visi prisėdom kiek atsipūsti. Bet vistiek mūsų akys nevalingai krypo link ežero: kaip malonu ir gaila, kad taip trumpai pažvejojome...

Galutiniai laimėtojai paaiškėja po detalių skaičiavimų ir padėkų įteikimo už dalyvavimą. Pirmoji vieta atiteko Giedriui Paškauskui, kurio bendras sugautų žuvų svoris siekė net 54.9 kg, o jo sistemėle nugalėtoja tapo „Hinge rig“ su SSD Pro9 serijos boiliu.

Karpiavimo varžybos, vykusios Londone, stebino didžiuliais veidrodiniais karpiais ir sazanais

Antrąja vieta džiaugėsi naujai išrinktas klubo prezidentas Lukas Balkevičius, kurio bendras pagautų karpių svoris sudarė 45.5 kg, o naudota sistemėlė – „HQ rig“ ir „Cell Balanced wafter“.

Antrosios varžybų dienos bendrą karpių svorio rekordą žymiai pagerino ir Artūras Balnaitis, užėmęs garbingą trečiąją vietą. Jo sugautos žuvys svėrė apie 40 kg, o didžiausias karpis 10,4 kg. Jis sučiuptas ant rožinės spalvos popupo. Apdovanotas ir Tomas Atstupenas už gigantišką 7kg puikų karšį.

Karpininkai, spausdami rankas vieni kitiems ir linkėdami geros savaitės vėl kuria naujus planus sekančioms varžyboms, nes, kaip sakoma, kuo daugiau gauni – tuo daugiau norisi...