Prancūzijoje balandžio 1-osios šventė pagal seną tradiciją vadinama „Poisson d‘Avril“. Išvertus šį pavadinimą į lietuvių kalbą, jis reiškia „Balandžio žuvis“. Šią dieną vienas apsukrus prancūzų žvejys nutarė papokštauti su kolegomis ir į vandenį primėtė sūdytų silkių. Prancūzas aplėkė visą pakrantę, šaukdamas kolegoms, kad žuvys pačios tiesiog ropščiasi į krantą. Daugelis žvejų nudžiugo ir puolė žvejoti su dar didesniu įkarščiu. Tik po kurio laiko meškeriotojai suprato tapę bičiulio pokšto auka.

Silkė

Neapolyje, Italijoje, balandžio 1-oji taip pat vadinama žuvies diena. Pasak legendos, šią dieną Neapolio karalius Monterėjus gavo paragauti ypatingą žuvies patiekalą. Patiekalas jam taip patiko, kad valdovas užsimanė jo ir kitais metais. Tiesa, virėjas jau buvo pasikeitęs ir ano balandžio 1-osios patiekalo neatsiminė, todėl paruošė kitą žuvį pagal senovinę receptūrą. Dvariškių apgavystė nepavyko, karalius mikliai atpažino klastotę ir ilgai juokėsi dėl šitokio pokšto.

Lietuvoje žvejai taip pat nepėsti, daugelis jų akimirksniu galėtų sugalvoti nuotaikingą žvejišką melagystę. KABLYS.lt komanda ragina žvejus pasidalinti savo balandžio 1-osios apgavystėmis su visos Lietuvos žvejais ir siųsti savo istorijas adresu info@kablys.lt arba KABLYS.lt Facebook asmeninėmis žinutėmis. O jei dar nespėjote apmeluoti visų savo bičiulių, idėjų galite paieškoti, klausydami nuotaikingos dainos apie žveją melagį: