Globojamiems vaikams, norintiems pažvejoti, trūksta ne tik žvejybos įrankių, pašarų, bet ir tėviško patarimo apie mėgėjišką žūklę, jos būdus, priemones, procesą, žuvų rūšis, vandens telkinius, gamtosaugines problemas, tausojančią žvejybą ir kitus paprasčiausius dalykus, kuriuos jaunajam žvejui reikia žinoti prie upės ar ežero.

Būtent dėl šios priežasties rengiama jau tradicine tapusi akcija „ŽvejOK”, kasmet prie vandens telkinių suburiantis sunkiau gyvenančius vaikus. Šios akcijos globėjas ir vienas pagrindinių organizatorių – buvęs aplinkos viceministras Linas Jonauskas. Tad jei norite prisidėti prie šios puikios iniciatyvos, tiesiog parašykite jam į feisbuką.

Ši akcija šiemet vyks spalio 7 dieną. 10-tyje Lietuvos regionų, vaikus žvejybinių paslapčių mokys daugiau nei 100 savanorių iš žvejų klubų, medžiotojų ir žvejų draugijų, skautų, Šaulių sąjungos ir net Krašto apsaugos savanorių pajėgų. Savo sėkmingos žvejybos paslaptis vaikams atskleis ir žinomi šalies žvejai.

Beje, šiemet akcija „ŽvejOK” išsiplės ir už Lietuvos ribų, prie jos prisijungti kviečiami užsienyje gyvenantys Lietuvos meškeriotojai.