Šalia Škotijoje tekančios Tay upės esančiame Kenmoro miestelyje kiekvienų metų sausio viduryje būna rengiama lašišų sezono pradžios šventė. Ji rengiama nuo 1947 metų, tad vakar lašišų žūklės sezonas Tay upėje iškilmingai buvo atidarytas jau septyniasdešimtąjį kartą.

Lašišų žūklės šventė prasideda miestelio centre, kuriame susirenka meškeriotojai, mūvintys bridkelnes ir nešini meškerėmis. Tuomet visi išsirikiuoja paskui dūdmaišių orkestrą ir su muzika iškilmingai žygiuoja prie upės.

Atėjus prie upės į vandenį pirmiausia šliūkštelima gera porcija viskio, kad žvejybos dievai būtų maloningi, o tuomet gerbiamiusiam miestelio bendruomenės nariui suteikiama teisė atlikti pirmąjį metimą. Po to jau prasideda ir sezonas.

Beje, lašišų žūklės licencija Tay upėje pirmąją sezono dieną kainuoja ne taip ir mažai – 25 svarus sterlingų. Tačiau visos tądien už licencijas surinktos lėšos keliauja labdarai. Be to, didžiausią lašišą pirmąją sezono dieną sugavęs meškeriotojas būna apdovanojamas galono (apie 4,5 litro) dydžio vietinėje darykloje išvaryto viskio buteliu.